Speltips inför Chelsea – Manchester City 5/4: Veckans smällkaramell!

Stamford Bridge bjuder på onsdagens, kanske till och med veckans, absolut hetaste match när serieledande Chelsea tar emot Manchester City. Potential för en underhållande historia borde också finnas och vi hittar spelinspirationen på målmarknaden.

Som en blixt från klar himmel, föll Chelsea i derbyt hemma mot Crystal Palace förra veckan – en lika oväntad förlust som skum match. Glappet till jagande Tottenham har med det minskat till sju poäng när de båda har nio matcher kvar att avverka. Och visst borde ”Spurs” vara den enda nämnvärda konkurrenten att tala om? Till just City skiljer hela 11 pinnar.

Å andra sidan, de här plumparna kan komma och vad som utmärker de bästa lagen, är att de inte faller ihop av sådana – utan rättar på ryggarna och kommer tillbaka, ännu starkare. Känslan är att Chelseas form inte borde vara i fara.

Manchester City mår som klubb inte sådär superbra. Den förra månaden trillades Champions League-slutspelet ur och i serien har man tre raka kryss, om än i tuffa matcher. Ett sådant facit räcker dock inte till när titeln ska utmanas om. 2-2 mot Arsenal på Emirates i slutet av den förra veckan lär ha lämnat en del bitter eftersmak då matchen leddes vid dubbla tillfällen.

På truppfronterna finns det inget av nyhetsvärde att nämna…

Jagar trean?

Ser Manchester City deras chans här – att väcka en liten, liten gnista av titelhopp? Det är möjligt med Chelsea derbytorsk. En bortavinst här och de kan hamna ur balans…

Därför räknar vi med ett City som verkligen försöker ta tillfället i akt och spela hem de tre poängen, istället för att kliva in med mentaliteten om att ett kryss är ett acceptabelt resultat och att man således kunnat bli passiva om det eventuellt skulle stå oavgjort en bit in i andra halvlek. Som det rimligtvis hade kunnat se ut om förutsättningarna var annorlunda.

Chelseas försvarsspel mot Crystal Palace var helt undermåligt. Båda de insläppta målen borde ha undvikits och framåt skapades mer än tillräckligt för att vända på steken. 1-2 var, trots allt, ett missvisande resultat.

Att Citys främsta styrkor finns i offensiven är tveklöst och det blir ofta till bekostnad av defensiven, när positionerna trycks uppåt – något som 2-2-matchen mot Arsenal senast var ett praktexempel på, precis liksom dubbelmötet mot Monaco i CL-slutspelet. Att då möta ett så pass extremt omställningsskickligt Chelsea borde innebära stora problem.

Det här borde kunna öppnas upp och över 2,5 mål spelas med viss försiktighet till 1,78 x smeten hos Betsson. Marginellt spelvärde.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 21:00, onsdag 5/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 29%
2: 32%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 47%