Speltips inför Chelsea – Newcastle 2/12: Ensidig historia

Spelbloggare Publicerat: 2 December 2017

Klassiska 13:30-matchen från Premier League spelas mellan Chelsea och Newcastle United – en match som vi tror blir en löjligt ensidig historia. Given etta är det här, eller hur?

Rafael Benitez och hans Newcastle plockade en moralstärkande pinne i veckans bortamatch mot West Bromwich, trots att de hade uppförsbacke 0-2 fram till halvtimmen kvar. Det var knappast en höjdare till match, men viktigt var det att stoppa blödningen från de fyra raka förlustmatcherna, inte minst den med 0-3 hemma mot Watford.

Inför den matchen har spanjoren tryckt på att supportrarna ska ha tålamod med Newcastle, och inse att plumparna kommer komma. Såvida de är över strecket – nu har de fem pinnar ner under det – är det positivt.

Chelsea befäste deras tredjeplats i serien tack vare den knappa 1-0-seger de kommer från mot Swansea City. Det var långtifrån den mest sprudlande av insatser under året, där man trots stor dominans hade svårt i de avslutande momenten. Oron behöver man inte plocka fram. Chelsea ser tvärtom formstarka ut.

Mycket pekar på att David Luiz missar matchen för Londonklubben. Annars är det bara Charly Musonda och Michy Batshuayi som saknas. Newcastle har två stora kanske:n över Christian Atsu och Paul Dummett. Jamaal Lascelles är ännu inte redo för att spela med sin skada.

Poängen till trots – tufft för Newcastle

Att Chelsea ”bara” vann med 1-0 över Swansea City behöver inte ses som ett orosmoln – dominansen i matchen var total och siffrorna hade mycket väl kunnat skjuta rakt upp i höjden, eller borde snarare gjort det.

Fyra vinster och ett kryss, vilket kom via 1-1 borta mot Liverpool, har det blivit på de senaste matcherna för Chelsea. God form och det enda som kan betraktas vara ett litet frågetecken är att det väntar Champions League-spel kommande vecka, men eftersom de redan är slutspelsklara borde det inte ta överdrivet fokus från denna match.

Newcastle var illa ute mot West Bromwich, men visade prov på moral när de hämtade in 0-2 till 2-2. Ett trendbrott å ena sidan, men å andra sidan lär såren fortfarande vara som öppna från de fyra raka förlusterna dessförinnan. 0-3 hemma mot Watford för exakt en vecka sedan var en käftsmäll deluxe.

Mycket till match borde det inte bli på Stamford Bridge och vi ser framför oss att Chelsea tar en promenadseger…

Chelsea -1,5 mål (asian handicap) spelas därför till klart värda 1,79x hos 10Bet. Spelet sitter om de vinner med minst två baljor.

  Rygga spelet hos 10Bet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik bonus: 1 000 kronor!)
Spelstopp: 13:30, lördag 2/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: