25 april 2017 Chelsea Southampton

Speltips inför Chelsea – Southampton 25/4: Hörntankar från Stamford Bridge

Ett hörnobjekt synas i tisdagens enda Premier League-batalj, vilken spelas mellan Chelsea och Southampton på Stamford Bridge.

Ännu är det inte säkert. Chelsea har darrat till liv vid ett par tillfällen under månaden; förlorat två av de fyra senaste seriematcherna och nu hamnat i en småpressad situation. Med sex matcher kvar att avverka är avståndet ner till fasansfullt formstarka Tottenham på så lite som fyra pinnar.

Det ska dock nämnas att ”Spurs” schema är bra mycket tuffare och att det med största sannolikhet blir Chelsea som får höja pokalen när spelåret ska summeras. Fullt välförtjänt!

Southampton har, precis som undertecknat väntade och höjt fingret för i flera rekar, haft ett typiskt mellanår. Fastän de blivit av med deras största pjäser år in och år ut under den senare delen av 2010-talet har de kunnat leverera bra resultat; kommit ut i Europa och så vidare. Annat är det nu och de är en bra bit bortom EL-platserna.

Gary Cahill och Willian är små frågetecken inför matchen, men väntas kunna medverka för Chelseas del. Gästerna har van Dijk och Charlie Austin out, bland andra. Inte mycket nytt på tapeten.

Med andra ord; det är mer på spel för Chelsea, som också är den bättre parten och därtill stärks av hemmaplan. Oddsen på hemmavinsten känns dock lite snåla och vi håller oss borta…

Plusspel på hörnorna

Istället – fokus på hörnorna.

Chelsea brukar inte skapa överdrivet mycket på hörnfronten och bara fått vila tre dagar från FA-cupsemifinalen mot Tottenham, vilket kan innebära att det finns risk för trötta ben och kan komma att roteras i startelvan. Kortare och färre dominanta perioder i matchen?

Känslan är också att Southampton kommer kunna komma till en del situationer.

Chelsea snittar 6,4 hörnor framåt per hemmamatch och 4,9 bakåt. På resande fot har Southampton 4,8 framåt och 5,4 bakåt.

Här är handikapplinan i ”hörnmatchen” är lite skevt satt…

Southampton +3,0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka om de ”förlorar” den med exakt tre hörnsparkar – till 1,80 x insatsen. Bet365 är platsen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Southampton +3,0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 25/4
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 21%
2: 12%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 49%