Speltips inför Chelsea – Stoke 30/12: Gästerna stretar emot

Simon Pålsson Publicerat: 30 December 2017

Lördagens möte mellan Chelsea och Stoke i Premier League borde inte bli en helt ensidig historia. Gästerna bör ha rimliga chanser att streta emot.

På klassisk avsparkstid är det dags för årets sista omgång i Premier League. Här fokuserar vi på mötet som spelas på Stamford Bridge, där hemmalaget Chelsea gästas av Stoke.

På förhand är det självklart att hemmalaget gäller som klara favoriter, men det finns ett par faktorer som gör att vi inte vågar investera vårt förtroende i Chelsea. Den här säsongen har inte varit lika stark som tidigare. Det sprudlar inte framåt och Chelsea kommer inte att vara med och slåss om titeln i år. Faktum är att de inte ens lär vara nära.

Efter 2-0 senast mot Brighton finns lite säkert lite härlig energi inom spelartruppen, men Stoke hemma är aldrig en enkel match. Om vi bortser från 4-0-mötet borta tidigare i höst så brukar matcherna mellan lagen alltid blir väldigt täta. Sedan 2014 har åtta av nio matcher slutat med mindre än en tvåmålsmarginal åt endera håll. Vi förväntar oss något liknande här.

Stoke är svårplacerade

På det hela taget går det inte att se Stoke som någonting annat än en klar besvikelse den här säsongen. Med fyra poäng på de två senaste matcherna är trenden något mer positiv, men annars har laget haft det väldigt tungt hela hösten. Det är dock i den här typen av matcher som deras möjligen mer primitiva spel kan komma till sin rätt.

I hemmalaget finns det främst defensiva bekymmer inför den här matchen. David Luiz och Charly Musonda är fortfarande på skadelistan, medan dansken Andreas Christensen är högst osöker till spel efter sjukdom i veckan.

Lite värre ser det ut för Stoke City, som visserligen har samma spelare skadade som tidigare. Det tyngsta avbräcket är förmodligen Jesé, som ger kreativitet framåt. I övrigt är Stephen Ireland, Kurt Zouma och Bruno Martins Indi inte spelklara. Erik Pieters, Glen Johnson och Ryan Shawcross kommer att testas sent.

Chelsea har inte vunnit en match med fler än två mål så långt ögat kan nå. Därför spelar vi Stoke +2,5 till 1,71 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Stoke City +2,5
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 30/12

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: