Speltips inför Chelsea – Tottenham 22/4: Dubbla insatsen i cupsemifinalderbyt

Spelbloggare Publicerat: 19 April 2017

Konkurrensen är stenhård i FA-cupen, som med supermatchen mellan lokalrivalerna Chelsea och Tottenham kliver in i semifinalrundan. Matchen spelas på Wembley Stadium, varifrån vi väljer sida.

Ettan mot tvåan i Premier League. Förutom serietiteln, slåss de också om en finalplats här i FA-cupen, som känns hetare och mer välprioriterad än på flera år. Man kan knappast påstå annat när den andra semifinalmatchen spelas mellan Arsenal och Manchester City.

Fyra lag kvar, fyra tungviktare likaså. Det tillhör faktiskt ovanligheterna i FA-cupen, som mer eller mindre alltid brukar ha åtminstone en uppstickare i slutskedet av turneringen levande.

Kvartsfinalen var en bekväm historia för ”Spurs” del. Lokalkonkurrenten Millwall, huserandes i tredjedivisionen, krossades med tennissiffrorna 6-0 på White Hart Lane, trots viss rotation i startelvan.

Chelsea ställdes inför en klart tuffare uppgift i form av Manchester United på Stamford Bridge, men vann ändå – med 1-0. Motståndarna hade en man utvisad i mer än halva matchen och ”Londons blåa” var absolut förtjänta av avancemanget.

Inte mycket av intresse att nämna på truppfronterna. Chelsea har haft ett par frågetecken, men ser ut att ha hela truppen fit for fight till den här semifinalen. Gästerna kommer till spel utan Danny Rose, Erik Lamela samt Harry Winks.

Oddssättarna kan inte skilja dem åt – det kan vi

Oddssättarna menar att det här mer eller mindre ska vara fifty-fifty – något som undertecknad inte kan instämma helt i.

För en månad sedan, då hade jag sagt – favoritskap Chelsea. Nu är situationen helt annorlunda och det öppnar luckor åt andra hållet. Tottenham ser väldigt solida ut just nu och har till exempel väckt titelstriden i Premier League till liv från i princip ingenstans.

”Spurs” har 8-0 på de två senaste matcherna – mot Watford och Bournemouth – och vunnit hela åtta matcher efter varandra, mot bland andra Stoke, Everton och Southampton. Vad ska stoppa dem?

Samtidigt har Chelsea tappat stilen något. Det blev en 0-2-torsk mot Manchester United senast och under april månad har det sett lite halvdant ut. Vinster över Bournemouth och Manchester City också, men addera derbyförlusten mot Crystal Palace på det. 2-0-2 i formraden.

Dessutom, eftersom Tottenham alltjämt är på efterkälken i Premier League, kanske betydelsen av FA-cupen ökar något, kontra för Chelsea?

En annan faktor som kan spela in, om än knappt, är att Tottenham spelat en hel del på Wembley Stadium under spelåret, ute i Europa. Lite mer bekväma?

Tottenham +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till dubbelt betalt hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tottenham +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 18:15, lördag 22/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: