11 oktober 2017 Brasilien Chile

Speltips inför Chile – Venezuela 29/3: Klar skillnad i midnattsmatchen

Det är kniven mot strupen för Chile i det sydamerikanska VM-kvalet och mot tabelljumbon Venezuela – en match som startar vid midnatt, svensk tid – är en vinst det enda som räknas. Speltips och oddsen inför matchen hittar ni här!

Sexa och nere på död mark. Det är vad den knappa 0-1-förlusten mot Argentina under fredagen betydde – och nu trissas pressen upp för Chile, som måste vinna den här typen av matcher för att kunna bli en del av topp fem och således ha chansen till spel i VM 2018.

Men situationen är långtifrån hopplös för sjätteplacerade Chile. Endast målskillnad skiljer dem från Ecuador ovanför på femte- tillika playoffplatsen och ända upp till andraplatsen har de så lite som tre poäng. Att tippa hur det ska sluta, vilka som slussas vidare, är extremt svårt. Det kommer handla om små marginaler när allt ska summeras.

I botten av kvaltabellen finner vi Venezuela, med blott sex inspelade pinnar på 13 matcher och det enda som finns att spela för är att undvika hamna sist – en kamp som i praktiken är meningslös. Finns dock en del prestige i det hela, såklart. Sedan ska vi påminnas om att Venezuela inte ens varit en kandidat för VM-platserna i den stenhårda konkurrensen som finns.

Chile vinner klart

Det fanns en hel del bra att hämta ur från Chiles prestation mot Argentina, så den förlusten borde snarare fungera som tändvätska än någonting dämpande.

Här ska det vara stor skillnad mellan nationerna –  Chile tillhör toppskiktet av Sydamerika medan Venezuela har ett inte mer än mediokert landslag.

Och Venezuela fick en käftsmäll när 2-0 tappades till 2-2 under andra halvlek mot Peru senast. Säkerligen moralsänkande, särskilt som man haft svårt att leverera resultat här i kvalet. Blir svårt att hålla huvudet uppe när vinsterna uteblir.

På hemmaplan har Chile 4-1-1 i resultatraden och då har tappen kommit mot Argentina och Colombia. Exempelvis slutade deras match mot Bolivia, som ur kvalitetssynpunkt står närmast Venezuela, i en 3-0-vinst – och det visar på den rådande klasskillnaden.

Dessutom är Venezuelas bortastatistik rentav urusel. Fem förluster, alla med minst två måls marginal, samt ett kryss har det blivit.

Ja, Chile måste vinna och borde göra det utan några som helst bekymmer…

Chile -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt två mål – synas med glädje till oddset 1,92x, vilket dukas ut av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Chile -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 00:00, natten mot onsdag 29/3
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 83%
X: 13%
2: 7%
Över 2,5 mål: 71%
Under 2,5 mål: 32%