28 juni 2018 Senegal Colombia Speltips

Speltips inför Colombia – Brasilien 5/9: Slår motivation klass?

Det sydamerikanska VM-kvalet bjuder på en höjdare värd namnet när Colombia och mästerskapsklara Brasilien ryker ihop på Estadio Metropolitano Roberto Meléndez – och som grädde på moset har Spelbloggare.se identifierat ett superodds inför bataljen.

Briljans är den minsta etiketten man kan sätta över Brasilien, för att beskriva deras VM-kval hittills. De har, från början till nu, varit helt dominanta och förra veckans 2-0-vinst över Ecuador innebar en säkrad plats till världsmästerskapet i Ryssland.

Vi låter siffrorna tala sitt språk – 11-3-1 i resultatraden samt en målskillnad om 37-10. Med det har brassarna 11 pinnar ner till andraplacerade Colombia, alltså kvällens motståndare.

Gällande Colombia är deras VM-plats allt annat än säkrad. Gruppens topp fyra slussas direkt vidare medan femman får chansen att bevisa deras kvalitéer i ett playoff. Ner till den där playoffplatsen, som innehas av Argentina, har man trots allt enbart två pinnars marginal. Till död mark, ytterligare två.

Nedanför Brasilien är det med andra ord otroligt tajt och varenda tappad poäng skulle kunna bli förödande till när hela kvalspelet ska summeras. Stenhård konkurrens, särskilt bland de fem nationerna i topp. Uruguay och Chile, har förutom de nämnda konkurrenterna, Colombia inom räckhåll.

Brasilien redan VM-klara

Brasilien har visats ytterst svårstoppade, men här identifierar vi starka indikatorer på att Colombia ska ha toppchans att skrälla och ställer vi oss därför tveksamma till varför de presenteras som klara underdogs inför matchen.

Tanken; att Brasilien kan vara drabbade av bakfylla. De blev trots allt klara för VM-spel för mindre än en vecka sedan och spelar därför enbart för hedern. Tar lite lätt på matchen? Så kan det mycket väl vara.

Sedan är Colombia ett extremt kompetent motstånd, som även de hör hemma i ett världsmästerskap. Två spelare som sticker ut är Radamel Falcao och James Rodriguez. Ren och skär världsklass.

Vad som talar emot spelet är att Colombia kommer från en mindre starkt utförd match borta mot Venezuela, vilken slutade oavgjord, 0-0. Å andra sidan har endast en av de sju senaste kvalmatcherna förlorats och på hemmaplan har de ett facit på 4-2-1.

Minst en pinne ska väl Colombia knipa? Det är känslan.

Colombia spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst om det blir oavgjort i matchen – till 1,81 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Colombia +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 22:30, tisdag 5/9
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 29%
2: 42%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 58%