10 mars 2018 Stryktipset Speltips

Speltips inför Crystal Palace – Arsenal 10/4: De vinner “hörnmatchen”

Strålkastarljuset riktas mot London och derbyt mellan Crystal Palace och Arsenal på Selhurst Park. Vi på Spelbloggare har tittat närmare på matchen, marknaderna samt oddsen – och bjuder er läsare, som vanligt, på ett speltips.

Innan torsken mot Southampton förra veckan, hade Crystal Palace vunnit fyra matcher i följd – något som stärkt deras aktier enormt i Premier Leagues bottenstrid. Med två matcher färre spelade än konkurrenterna närmast i tabellen har man tre pinnar ner till Swansea och det behövs inte mer än ett par skalper inom kort tid för att i praktiken säkra det där kontraktet.

Så, varför inte börja här? Senast den första april vann ju Palace ett fotbollsderby, och det var borta mot serieledande Chelsea.

Arsenal kommer faktiskt direkt från en derbytrea, när West Ham värjdes undan med stabila 3-0 på Emirates Stadium – ett resultat som innebär lite, med betoning på: lite, andrum inför framtiden. Annars är formen dunkel; uteblivna resultat i serien och CL-slutspelet har trillats ut – 2-10 över två möten mot Bayern München.

Palace har haft stora skadeproblem en tid nu och kan komma att behöva vara utan hela 11 spelare. Även Arsenal har en del bekymmer, som i princip alltid, och Laurent Koscielny är en av de som får stå åt sidan.

Arsenal spelförande

Hörnor och specifikt ”hörnmatchen” är det som vi ställer in fokus på här.

Ger Arsenal större chanser till det, kontra oddssättarna. Känslan är att de tittar lite för mycket på statistiken, mindre på de förutsättningar som finns – det är ju trots allt botten mot toppen när vi bakar ihop det hela.

Ett spelspelförande Arsenal kan vi räkna iskallt med, som alltid mot den här typen av motståndare – oavsett hemma- eller bortaplan. Nu har man faktiskt knapp minusstatistik med hörnorna på resande fot, 4,8 framåt och 4,9 bakåt, men den statistiken har påverkats starkt av enskilda matcher mot toppmotstånd.

Här är det förstås annorlunda, och då väger även Crystal Palaces 5,1-4,9 lätt…

Om jag hade haft titeln oddssättare, skulle jag satt ut ett -1,0-handikapp på Arsenal med siffrorna runt fifty-fifty på båda sidor – nu får vi bra betalt för att de bara ska vinna den här ”hörnmatchen”. Risk för oddsdropp?

Nu må Arsenal inte ha skapat fler hörnor än Crystal Palace i tre raka bortamatcher, men när vi ändå summerar ihop allt känns det som att värdet finns där.

Något som också kan påverka vårt spel positivt är att Arsenal är i usel form och att de kan få det svårt att vinna den här bataljen. Och om man är i underläge eller det står oavgjort, kommer positionerna förstås tryckas upp.

Arsenal -0,5 hörnor (asian handicap) – spelet sitter om de skapar flest – synas till 1,82x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal -0,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 10/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 21%
X: 26%
2: 54%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 42%