21 april 2019

Speltips inför Crystal Palace – Arsenal 28/12: Spelvärde i Londonderbyt!

Premier League bjuder på en match under torsdagen – och det är inte vilken som helst, utan Londonderbyt mellan Crystal Palace och Arsenal. Selhurst Park är platsen och därifrån har vi en stark spelidé.

Vardagen rullar på i vanlig ordning och under torsdagen väntar alltså ett Premier League- och huvudstadsderby. Det handlar om botten mot toppen…

Roy Hodgson har emellertid fått stil på sitt Crystal Palace, som inte bara lämnat tabellens jumboplats, utan till och med är uppe på säker mark. Men tätt är det! Laget har en pinne ner till det röda tabellområdet, i ett löjligt tätt skikt av tabellen. Från tredjejumbon AFC Bournemouth och fem platser uppåt återfinns alla konkurrenter inom en radie om tre pinnar.

Av de inom det där skiktet är det just Crystal Palace som visat prov på finast form; med åtta förlustfria matcher efter varandra! Tre vunna och fem oavgjorda. Spelschemat har kanske inte varit det tuffaste, varpå det blir extra spännande att se Palace ställas mot ett lag som Arsenal.

Saknas inför matchen gör Connor Wickham, Damien Delaney och Mamadou Sakho för Crystal Palace. Timothy Fosu-Mensah samt Joel Ward är därutöver tveksamma.

Här skulle det sitta perfekt med en vinst för Arsenal, vars formstatus är något svårbedömd. De har å ena sidan inte förlorat på sex matcher, men å andra sidan tappat i flera de varit storfavoriter inför. Dessutom spelades de mer eller mindre ut av Liverpool under nära på hela matchen senast, och fick ändå 3-3 efter att de tre strutarna skyfflats in under en femminutersperiod.

Fortsatt borta för ”Gunners” är Santi Cazorla, Aaron Ramsey och Oliver Giroud. Förutom det råder tveksamhet runt Nacho Monreals status. Lutar åt att han i alla fall inte får starta.

Facit: vunnit endast en av de fem senaste PL-matcherna

Över tid är det förstås klasskillnad mellan Crystal Palace och Arsenal, men här är det uppenbart att oddssättarna gör för stora skillnader på lagen. Vi har tryckt på det förut också; ”Gunners” tenderar att överskattas och värde finns inte sällan på deras motståndare.

Det blir ett prov för Crystal Palace, detta. Åtta matcher utan förlust har det blivit – nu väntar den, under denna periods, på pappret, tuffaste match. Hur står man upp när nivån höjs ett par snäpp? En match som genast dyker upp i huvudet är den när Chelsea, också på Selhurst Park, besegrades med 2-1.

Här ska Palace ses med förhållandevis bra chans på nytt, åtminstone att undvika förlora matchen. Varför detta? En kombination av deras formbesked och Arsenals mindre positiva besked.

Det ska nämnas; att Arsenal inte förlorat på sex matcher, men dissekerar vi statistiken lite närmare blir det mindre imponerande. Gällande Premier League har de exempelvis bara vunnit en av de fem senaste matcherna, vilken var med uddamålet över Newcastle, och mot Liverpool var de fruktansvärt lyckosamma att lösa en pinne senast.

På resande fot har Arsenal slarvat enormt i matcher av den här sorten; mot lite sämre motstånd, där både poäng tappats och matcher förlorats. Dessutom föll de med 0-3 i förra årets identiska möte.

Spelar Crystal Palace med +0,75 mål (asian handiap) till oddset 1,88 hos Bethard. Då försäkrar vi oss att få halva insatsen tillbaka om de skulle förlora med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Crystal Palace +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, torsdag 28/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 22%
X: 25%
2: 53%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%