Speltips inför Crystal Palace – Chelsea 14/10: Londonderby!

Spelbloggare Publicerat: 13 October 2017

På helt olika sätt är det tre löjligt viktiga poäng på spel i lördagens Londonderby på Selhurst Park. Hamnar dessa i botten – hos Crystal Palace – eller toppen – hos Chelsea? Speltips, odds och all statistik finner ni bäst här.

Att inte ha vunnit, är en sak. Att inte ha plockat en enda pinne, en annan. Exceptionellt blir det inte fören vid en närmare anblick på Crystal Palaces upptakt på serien – de har inte ens förmått att hitta nätet vid ett enda tillfälle, medan 17 mål släppts in. Sådan är situationen för tabelljumbon när sju matcher är spelade.

Frank De Boer, som inledde spelåret som tränare, rök efter redan fyra matcher – men dessvärre har det inte blivit bättre under extremt erfarne Roy Hodgson, bortsett från en 1-0-vinst över Huddersfield i Ligacupen mellan alla serieförluster. Slutspurten innan uppehållet landade i en 0-4-förlust mot Manchester United och en 0-5-dito mot Manchester City.

Nu har Crystal Palace haft uppehållet på sig att hämta andan, samla krafterna och försöka vända på skutans riktning. Ger det leverans?

Det var med mycket bitter eftersmak som Chelseaspelarna klev in i det här uppehållet som varit, efter att ha förlorat med knappa 0-1 när de fick besök av toppkonkurrenten Manchester City – ett resultat som innebar stor förlorad mark uppe i toppen av tabellen. Trots sex pinnar upp till den nämnda konkurrenten tillika serieettan, har det faktiskt sett bra ut för det mesta.

Premiären känns förstås fortfarande för ”Londons blåa”, 2-3-förlusten hemma mot Burnley, samt tappet, krysset, i ett annat Londonderby, hemma mot Arsenal.

Ett kvitto på att Chelsea ändå ser ut att vara på rätt spår är hur de presterat i Champions League. Premiären slutade i en kross med de brutala tennissiffrorna 6-0 av Qarabag och senast besegrades Atlético Madrid med uddamålet efter ett mål signerat inhoppande Michy Batshuayi – på bortaplan.

Ännu kammat noll – utan mål framåt

Hur ska Crystal Palace kunna mäta krafterna med Chelsea som situationen ser ut just nu? Det ska mycket till för det och bortavinsten känns som en av de mest stabila liksom spelvärda av spikar av lördagens matcher.

Som nämnt; Crystal Palace har fortfarande kammat noll efter sju matcher och heller inte målat vid ett enda tillfälle på dessa. Både med Frank De Boer och nuvarande Roy Hodgson vid rodret har de varit ute och snurrat totalt. Status – under isen. Milt uttryckt.

Chelsea ska vinna en match som denna och måste det för att sätta minsta press på de två Manchesterklubbarna i toppen. Trots den senaste förlusten mot ett ramstarkt City, bör formen inte behöva vara i fara.

Dessvärre, för Chelsea, saknas Àlvaro Morata, skadad, och N’Golo Kanté ser också ut att bli out. Två tuffa, mycket tuffa avbräck. På topp väntas Michy Batshuayi ersätta den förstnämnde och han ska bli mycket intressant att se in action. Gjort det bra när han fått chansen.

På truppfronten har dock Crystal Palace ännu större problem än Chelsea, med en handfull spelare, flera framstående borta och ett par till som riskerar att få stå åt sidan. Christian Benteke, Wilfried Zaha och James Tomkins är tre av de som med säkerhet missar matchen. Därtill finns det ett par frågetecken i backlinjen.

Vi spelar Chelsea med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till 1,65 x insatsen, ett odds som 10bet ställer ut.

  Rygga spelet hos 10bet – Få en unik bonus på 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: 10bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 14/10
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: