Speltips inför Crystal Palace – Tottenham 26/4: Derby på menyn

Spelbloggare Publicerat: 25 April 2017

Fastän Crystal Palace inte har speciellt mycket att spela för, kan vi se dem sätta käppar i hjulen för titeljagande Tottenham i onsdagens Londonderby på Selhurst Park. God målpotential, lyder tanken!

Det är långtifrån det hetaste av derbyn som väntar här, men det är klart att det är någonting speciellt med matcherna och att det kan addera viss intensitet, kontra en vanlig serielunksfajt.

För Crystal Palace är mentaliteten kanske lite mer i renodlad derbyform, medan det för Tottenham är tre pinnar som ska spelas in, kort och enkelt. Det är ett måste om man ska hålla hoppet till liv i titelstriden.

Under tisdagskvällen – speltipset och publicerat är skrivet innan dess – tar Chelsea emot Southampton. Torsk där och en vinst för ”Spurs” skulle innebära att så lite som en pinne skiljer dem åt inför de då fem avslutande matcherna. Vem kunde tro att det skulle se ut så för sisådär ett par månader sedan?

Connor Wickham, Scott Dann och James Tomkins, alla skadade, kommer inte medverka för Crystal Palaces del. Toppjagande Tottenham saknar Erik Lamela, Harry Winks, Michel Worm och Danny Rose är ett litet frågetecken.

Kan straffas av formstarkt Palace

Det enda på tapeten för Tottenham är en vinst – oavsett vad Chelsea löser för resultat under tisdagskvällen. Känslan är därför att de kan kliva in i en fälla; att de blir lite för framåtlutade mot ett extremt formstarkt Crystal Palace, som dessutom stärks av att spela på hemmaplan.

Därför – målrikt?

Sam Allardyce har i praktiken säkrat kontraktet för sitt Crystal Palace och ska hyllas för vilket arbete han stått för med klubben, som varit nere och cirkulerat i den absoluta bottenstriden under merparten av spelåret.

6-1-1 är facit i de senaste matcherna för Palace – och då har man vunnit över bland andra Arsenal, hemma, samt Chelsea och Liverpool borta. Kontringsspelet har vässats till och blivit sylvasst. Som situationen ser ut just nu är Crystal Palace en mardrömsmotståndare för vilket lag som helst i Premier League…

Samtidigt kan man tänka sig att de kommer spela hyfsat avslappnat, eftersom det inte är så mycket mer än prestigen i potten…

Det här kan bli en underhållande historia! Målspelen lockar således, men vid oddsdropp så ska nog fingrarna hållas borta… Hyfsat marginellt spelvärde.

BLGM – ja spelas till fullt acceptabla 1,74x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja (BLGM – ja)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 26/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: