Speltips inför Cypern – Bosnien 31/8: Dagens bank

Spelbloggare Publicerat: 31 August 2017

Är det här torsdagens bank? Vi tror det! Cypern och Bosnien möter varandra på GSP Stadium när VM-kvalet snurrar vidare och känslan är att bortalaget ska ha alla möjligheter att stå som vinnare när 90 minuter är summerade.

Det är ett pressat Bosnien som reser till den cypriotiska huvudstaden, Nicosia, och en inkasserad trea är mer eller mindre ett måste när de redan hamnat på efterkälken mot Grekland, som är huvudkonkurrenten om andraplatsen, vilken i sin tur med största sannolikhet leder till playoff, i gruppspelet.

Inför matchen är skillnaden dem två emellan på ynka pinnen, men Grekland väntas spela hem de tre pinnarna när de ställs mot Estland i en parallell match med denna. Avsparkarna tas 20:45.

Hotet underifrån är icke-existerande och Belgien i topp ska inte heller rås på, så det står i princip bara mellan just Bosnien och Grekland.

Cypern, då? De är på platsen nedanför Bosnien, före Estland och Gibraltar. De har ett på sin höjd mediokert material, vissa spelare som sticker ut, men som helhet udd- och breddlöst – en bra bit ifrån de länder som ska slåss om mästerskapsplatserna, men också en bit före de minsta blåbären i Europa.

Bosnien pressat att vinna

Bosnien bör vara torsdagens kanske bästa bank, när vi får hela 1,54 x insatsen för den raka tvåan av Bethard. Det är alldeles för bra för att inte investera i, och för de som vill ha upp oddset är handikappspelen också intressanta.

Det som Cypern visat upp i de inledande sex kvalmatcherna är sämre än vad jag trodde de skulle kunna leverera. Gruppens topptrio har de förlorat alla matcher mot, tre stycken till antalet. Dessutom utan mål framåt.

Nu var det knappast oväntat, att de matcherna skulle förloras – utan det som på allvar oroar är prestationerna i de dubbla mötena mot Gibraltar samt hemmamatchen mot Estland. De förstnämnda, fyllt med rena amatörer, vart man pressade av i båda mötena och nu senast, på bortaplan, krävdes ett mål i den 87:e minuten för att vinna med 2-1. Fruktansvärt illa.

Addera att värden får klara sig utan avstängde Kostas Laifis här. Stort, stort avbräck för defensiven!

Gästernas material är flera klasser bättre än Cyperns och, i min bok, även bättre än Greklands. Risken att missa andraplatsen är ändå stor som situationen ser ut och matcher som denna måste vinnas. Allt annat är oacceptabelt och skulle kunna släcka mästerskapsdrömmen omedelbart.

Den raka tvåan klipps alltså till oddset 1,54.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Bosnien vinner, rak tvåa
Odds: 1,54 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 31/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: