9 augusti 2017 Dalkurd Frej

Speltips inför Dalkurd – Frej 9/8: Toppen mot botten

Det är toppen mot botten i Superettan. Tabelltvåan Dalkurd och nästjumbon Frej ska göra upp om tre, som alltid, viktiga poäng på Domnarsvallen i Borlänge.

För närvarande är Dalkurd och serieledande Brommapojkarna helt dominanta i Superettan och det är inte alls förvånande, med hänsyn till vilka fantastiska trupper de har i detta mått mätt.

Tabellsituationen är som sådan för Dalkurd att de är tvåa med sex pinnar ner till Helsingborg på kvalplatsen samt hela åtta till död mark. Nämnda BP är fyra ovanför. Allt – exakt allt – talar för att Dalkurd är en del av nästa allsvenska upplaga.

Något allsvenskt spel blir det förstås däremot inte för Frej, utan det handlar om att undvika att återigen flyttas ner till Division 1. Situationen är oerhört prekär och från deras nästjumboplats, en av de som leder direkt neråt i seriesystemet, är avståndet på fem poäng till kvalplatserna liksom säker mark.

Frågan är; var hamnar dessa blytunga poäng?

Vann med 3-0 i omvända mötet

Givetvis är situationen mer pressad för Frej, som i och med hemmaförlusten mot bottenkonkurrenten Syrianska senast är fast i ännu starkare kedjor ihop med bottenträsket. Det är kanske bara att inse; Frej håller inte för spel i Superettan.

Extra illa måste det ha känts i och med den så extremt fina trean mot serieledande Brommapojkarna dessförinnan. Tillbaka på ruta ett! Förlusterna bara radas upp och formraden står i 1-0-4.

Dalkurd fortsätter visa klass. De krossade Åtvidaberg med siffrorna 4-1 på bortaplan förra veckan och står stärkta med upprepande bra prestationer efter sommaruppehållet – fyra vinster, ett kryss och noll förluster. Alla segrar har dessutom kommit med minst tre baljors marginal.

För så kort tid som mindre än tre veckor sedan möttes lagen på Vikingavallen i Täby och då vann Dalkurd med förkrossande 3-0. Liknande siffror nu? Undertecknad skulle inte bli förvånad om de till och med blev ännu större än så.

Det bör helt enkelt råda klasskillnad här och värde är identifierat i spelen till Dalkurds favör. Valet landar i att spela dem med -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med exakt två baljor – till oddset 2,06 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dalkurd -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 9/8
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 79%
X: 15%
2: 8%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 40%