9 augusti 2017 Dalkurd Frej

Speltips inför Dalkurd – Helsingborg 18/6: Viktigt toppmöte

Tvåan och trean i Superettan – Dalkurd och Helsingborg – möter varandra under söndagseftermiddagen. Tre riktigt tunga poäng står på spel och vår uppgift är att identifiera var de kan tänkas hamna.

Uppe i toppen har Brommapojkarna ryckt från och verkar närmast omöjliga att rå på, men i övrigt har toppstriden krympt ihop och spänningen ökat.

Eftersom såväl Dalkurd som Helsingborg förlorade respektive match senast, har resterande del av tabellen knappat in rejält. De förstnämnda förlorade dessutom mot jagande Örgryte, som verkligen fått luft under sina vingar och stärkt deras position på fjärdeplatsen.

Både Dalkurd och Helsingborg står placerade på 23 inspelade pinnar och nämnda Öis på 21. Konkurrenterna närmast nedanför ska inte heller utelämnas ur diskussionen helt. Svårt att sia vartåt det barkar, då det ännu är tidigt på säsongen.

Helsingborg gick på en rejäl mina i måndagens match mot serieledande och dominerande Brommapojkarna. Förlustsiffrorna skrevs 0-4 hemma på Olympia, i vad som var årets första förlust i Superettan.

Fördel av plastmattan

Någonting vi kan slå fast är att Helsingborg tidigare haft en del flyt med resultaten. Håller verkligheten på att komma ikapp dem? Det är vad jag är inne på.

Skåningarna har det facto varit rätt svajiga i deras prestationer och inte minst defensivt finns det mycket att förbättra. Ännu mer oroande var det därför att knappt någonting skapades i anfallsväg mot Brommapojkarna, trots ett stort bollinnehav och stärkta av hemmaplan.

Varken resultatet eller prestationen innan dess var ingenting att hurra över heller; 1-1 borta mot Falkenberg.

Spelare för spelare värderar jag Dalkurd som bättre än Helsingborg. Finns mer krut och på Domnarvsvallens plastgräs är de väldigt svåra att få ur balans. Alla tre förluster har kommit på just – naturgräs. Skillnaden är som natt och dag.

Nära var det också att bli poäng nu senast mot Örgryte. En 0-1-förlust på Gamla Ullevi är dock ingenting att skämmas eller gräva huvudet ner i sanden för och här ska laget ses med toppchans att hamna på rätt spår återigen.

Avstängningen på Kebba Ceesay, efter att ha fått syna sitt tredje gula mot Öis, är ett minus för Dalkurd, men annars är problemen hyfsat små på truppfronten.

1,91 gånger pengarna för den raka ettan duger gott och väl. Polletter – in!

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dalkurd vinner, rak etta
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 18/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 27%
2: 20%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 52%