9 augusti 2017 Dalkurd Frej

Speltips inför Dalkurd – Norrby 26/6: Enormt spelvärde

Superettan är på den härliga måndagsmenyn och från Domnarsvallens tillställning mellan Dalkurd och Norrby har Bethard hamnat snett på en specifik marknad – och det måste bara utnyttjas.

Toppen mot botten. Tvåan mot tredjejumbon. Verkligheterna är totalt skilda för Dalkurd, som jagar ett allsvenskt kontrakt, och nykomlingen Norrby vars kamp handlar om överlevnad i den svenska elitfotbollen.

Gott om klass finns i detta Dalkurd och trots att bara tre pinnar skiljer dem från tredjeplacerade Helsingborg, borde resan till Allsvenskan bli bekväm. För visst hör dem inte hemma i Superettan? De och Brommapojkarna håller en annan nivå, det har vi fått svart på vitt.

Norrby kom upp från Division 1 inför säsongen och är en av de klubbar i serien med minst resurser, om vi tittar till styrkan på truppen och de ekonomiska musklerna som helhet. Laget är, som nämnt, tredjejumbo och därmed på en av kvalplatserna neråt – men en vinst här och de får upp huvudet över vattenytan.

Nino Osmanagic är out för Norrby efter att ha fyllt sin varningskvot i och med ostskivan mot Örgryte senast – en match som för övrigt vanns med förkrossande 5-1. Dalkurds Mohammed Bangura och Oscar Lundin står som skadade.

Dalkurd briljanta på hemmaplan

Formen som Norrby visar upp är imponerande. Grädden på mosat var 5-1-krossen senast – den tredje vinsten på de fem senaste matcherna. Men räcker man till här? Undertecknad är starkt tveksam till det.

Det är trots allt toppen mot botten och Dalkurd borta är en extremt tuff uppgift. De har vunnit fem raka matcher med minst två baljors marginal på Domnarsvallen och inte förlorat en enda under säsongen. Krossen av Helsingborg senast var fenomenal – 5-0! Mot en toppkonkurrent!

Annat än en stabil hemmavinst är närmast otänkbart, menar jag.

Bethard sticker ut hakan och betalar hela 15 punkter bättre än närmsta konkurrent – 1,98 x insatsen – för att Dalkurd ska vinna matchen med minst två mål till godo. Med all säkerhet kommer oddset dyka till avspark, varpå vår rekommendation lyder; skynda, fynda!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dalkurd -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 26/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 79%
X: 16%
2: 8%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 42%