22 mars 2018 Danmark Panama Speltips

Speltips inför Danmark – Irland 11/11: Tillknäppt första möte

Göra upp om en VM-plats ska Danmark och Irland. Inledande matchen av två spelas på Parken i Köpenhamn – en match som vi tror kommer bli en tillknäppt sådan. Mållyckan testas!

Playoffspelet mot världsmästerskapet i Ryssland snurrar vidare och den sista av de första matcherna i dubbelmötena står alltså dessa nationer för, Danmark och Irland.

För Irlands del var det tajt in i det sista om den åtråvärda andraplatsen bakom Serbien i topp. Den kunde plockas tack vare en vinst – det enda utfallet som räckte – borta mot huvudkonkurrenten Wales i den avslutande matchen, på bortaplan. Om det var förtjänt? Det kan man kanske inte påstå.

Danmark hamnade under Polen i deras kvalspel samt före Montenegro, Rumänien, Armenien och Kazakstan. Platsen säkrades efter att ha slutspurtat oerhört snabbt och starkt; vann fyra av de fem sista matcherna. Den absolut sista, mot nämnda Rumänien, slutade oavgjord.

Medan Danmark har hela truppen intakt, är Irland drabbade av en hel del avbräck; James McCarthy, Richard Keogh, Sean Maguire, skadade, David Meyler, avstängd, och Jeff Henrick osäker.

Dubbla insatsen är bra

I dubbelmöten som detta brukar den inledande matchen alltid bli mer tillknäppt än den andra, eftersom det inte finns resultat att spela på. Lätt att bli lite tillbakalutad i positionerna.

Danmark är förstås de som ska sätta tonen i matchen. Ett bra resultat ska lösas till returen, men jag har svårt att se dem pusha upp positionerna alldeles för högt i banan. Åtminstone till en början – säkra före det osäkra?

Och motståndet står alltså Irland för – ett Irland vars främsta kvalitéer sitter i försvarsspelet. De är oerhört stabila och bra på att bevaka resultat. Oavsett om det står 0-0, 1-0 eller 0-1 kan vi räkna med att de kommer hålla försvarsmuren uppe. Sex insläppta mål på tio matcher i hård konkurrens får tala sitt språk.

Under 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid två mål – tas till dubbla insatsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 11/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 28%
2: 17%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%