27 juni 2017 England Tyskland

Speltips inför Danmark – Italien 18/6: En vinnare är hittad

En vinnare är hittad när Danmark och Italien välkomnas in i sommarens uppsnackade europeiska mästerskap. Vilken?

Genrepet har vi alla svenskar stenkoll på hur det gick för Danmark; en 2-0-vinst över Sverige. Den kunde dock komma tack vare en del slarv och en rentav undermålig prestation från de blågula motståndarna. Ett styrkebesked, ja, men att dra för stora växlar av matchen vore naivt.

Landet lottades in i en extremt tacksam kvalgrupp; Bulgarien, Rumänien, Wales, Luxemburg och Armenien stod för motståndet och det var en ren ”walk in the park” för danskarna, som vann nio matcher och spelade en oavgjort. Målskillnaden, 24-3.

Gruppspelet här i mästerskapet är desto tuffare. Förutom Italien ställs man mot Tyskland och Tjeckien. Ska en större skräll till för att nå slutspelet.

Italien hade en lite krokigare väg hit och pressades in i det sista av Serbien om förstaplatsen, men löste den med nöd och näppe. Resultatraden; 7-3-0. Laget påminner starkt om seniorerna, i synnerhet med den solida defensiven. Det uppoffrande försvarsspelet. Hårt kollektivt arbete.

Italien klasserna bättre

En vinnare – vem?

Här tror vi stenhårt på Italien, av förklarliga anledningar. Det är omöjligt att bortse från skillnaden mellan länderna, spelare för spelare. Den är, utan minsta tvekan, större än oddssättarna vill antyda med deras nedplitade siffror.

Hos Italien hittas spelare som Domenico Berardi, till vardags i Sassuolo, också en av mina favoriter i truppen och världsklasskeepern Gianluigi Donnarumma för att nämnda två pjäser som redan nu håller europeisk toppklass.

Danmarks mest uppsnackade spelare är tokintressanta Marcus Ingvartsen, som stod för 23 mål på 35 matcher för Nordsjälland i den danska ligan under spelåret, men runt honom är det rätt tunt och hans kvalitéer borde kunna neutraliseras av det urstarka, italienska försvaret.

Oddset har droppat drastiskt, men 1,65 x insatsen för att Italien ska vinna det här är mer än acceptabelt. Tack och bock, Bethard!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Italien vinner, rak tvåa
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 18/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 15%
X: 24%
2: 61%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 55%