25 februari 2018 Sevilla Atlético Madrid Speltips

Speltips inför Deportivo Alavés – Sevilla 6/3: 1X2-tecken synas med glädje

Utropstecknet Deportivo Alavés står för värdskapet när formstarka och toppjagande Sevilla kommer på besök till Mendizorrotza Stadium. Vi har vänt ut och in på matchen och landar i en slutsats på 1X2-marknaden.

Nummer 11 i tabellen, och ett utropstecken? I Deportivo Alavés fall – ja. Närmast uträknade som nykomlingar i Primera División har de i praktiken redan säkrat kontraktet och det med bravur.  De har visats extremt svåra att slå, vilket är imponerande med det material som finns. Spelar smart och effektivt. Mer kan absolut inte krävas.

Ett annat utropstecken står på den andra sidan planhalvan, fastän man vetat vilken kapacitet det finns i detta Sevilla. Laget slåss fortfarande om titeln och har med en match mindre än serieledande Barcelona fem pinnar upp till dem. Real Madrid sitter dock fortfarande i förarsätet; fyra pinnar skiljer dem och Sevilla åt, båda på 25 spelade matcher.

Hur som helst; det är tätt uppe i toppen och Sevilla är en fullvärdig utmanare om titeln, fastän de ofta glöms bort i diskussionen.

Minst 50% chans

Givetvis ska det vara skillnad här, men att tro att det skulle vara någon ”walk in the park” för Sevilla? Det tror jag inte.

Å andra sidan, vinstchanserna ska ses som stora – absolut större än runt de 50% som oddssättarna antyder att de ska ha, vilket lämnar oss fint spelvärde. Gör det enkelt och plockar ut spelet från 1X2-marknaden. Finns dock flera andra tänkbara objekt att vraka i.

Sevilla är inte i närheten av lika bra på resande fot som kontra hemma. En klart bättre nivå än förra året då bortaspelet var under all möjlig kritik har ändå hittats och den senaste tiden har man levererat såväl hemma som borta; fem raka vinster. Vore förödande att tappa här också, om titelhoppet ska leva vidare.

All heder till Alavés, men den klara känslan är att de kommer dippa framöver. Kanske var 1-2-förlusten borta över tredjejumbon Granada starten på det? Måste nästan bli en reaktion.

Här är dessutom Daniel Torres och Alexis avstängda för hemmalaget och det underlättar förstås inte när de ska försöka skrälla hem minst en pinne. Gästerna har dirigenten Samir Nasri out, men bredden är stor i offensiven.

Får känsla för Sevilla här. Ger dem större chans än 50% att vinna.

Den raka tvåan spelas till 2,01 x insatsen hos Betsson. Rekommendationen är att inte höja insatsen alltför högt.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 2 000 kr i bonus!

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner, rak tvåa
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (Unik: 2 000 kronor)
Spelstopp: 20:45, måndag 6/3
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 24%
X: 29%
2: 50%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%