Speltips inför Deportivo Alavés – Villarreal 17/4: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 17 April 2017

Kvällsfotboll från Spanien står på måndagsmenyn och de som ska göra upp om poängen är Deportivo Alavés och Villarreal. Speltips, odds och statistik hittar ni, som alltid, här. 

En succé! Deportivo Alavés har från att ha varit bottentippade, kastat ankar i mittenskiktet av tabellen och varit säkra från att flyttas ner sedan månader tillbaka. Elfteplatsen innehas just nu och rörelsemönstret lär bara handla om ett få antal platser uppåt och neråt.

Villarreal får väl betraktas vara lite av en besvikelse, då Champions League-platserna kunnat utmanas om. De är inte bättre placerade än femma och jagas häck i häl av flera konkurrenter. Förarsätet sitter man i, för att nå ut i Europa, men konkurrensen är stenhård. Vartåt barkar det?

Zouhair Feddal och Edgar Méndez står som avstängda för Deportivo Alavés efter att ha fyllt deras varningskvoter i 0-1-förlusten mot Espanyol förra veckan. Gästernas situation är ännu lite värre; exempelvis Jonathan dos Santos och Sergio Asenjo är skadade medan Soldado och Víctor Ruíz är avstängda.

Fördel bortalaget

Spelbolagen plitar inte ut Villarreal som mer än knappa favoriter. Missvisande menar jag – de ska vara större favoriter.

Alavés är iskalla för närvarande; förlorat tre matcher efter varandra, varav en av dessa var hemma mot tokjumbon Osasuna. Dessutom har det inte blivit ett enda mål framåt – och vad talar då för att de ska kunna mäta krafterna med ett klasserna bättre Villarreal?

Att Villarreal på det lyckats leverera resultat även på resande, stärker vår tro starkt på dem här. Fem av de sex senaste bortamatcherna har vunnit och endast en av de åtta senaste förlorats. Annars har vi ju fått lära känna dem som framförallt hemmastarka.

Prestationen senast mot Athletic Bilbao var också väldigt lovande. Segersiffrorna skrevs 3-1 inför en lyrisk hemmapublik. Rider vidare på vågen?

Villarreal +0 mål (asian handicap) – då får vi pengarna tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,81 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 17/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: