Speltips inför Deportivo La Coruña – Atlético Madrid 2/3: Tack, Bethard!

Spelbloggare Publicerat: 1 March 2017

Nummer fyra mot fjärdejumbon, det är vad som står på Primera División-menyn. Bleka Deportivo La Coruña välkomnar Atlético Madrid till Estadio Riazor, varpå vi menar att ett målspel sitter på sin plats.

Nu är det på allvar för Deportivo La Coruña. Om de inte förmår att vända på skutan, riskerar den att köra fast totalt och att det blir spel i den spanska andradivisionen kommande upplaga. Så illa är det faktiskt.

Men å andra sidan, mer än välförtjänt är det. Det är helt enkelt inte hållbart att rada upp förluster som Deportivo; fyra raka och ser vi till antalet utan vinst, hela nio. 0-4 i baken senast mot bottenkonkurrenten Leganés var det som fick bägaren att rinna över och Gaizka Garitano fick lämna tränarposten. Svaret på detta? Pepe Mel!

Det har varit bittra miner även hos Atlético Madrid i veckan, efter att ha med 1-2 förlorat över rivalen Barcelona på Vicente Caldéron. Förutom vad det innebär att förlora sådana matcher rent psykiskt, har Atlético nu hamnat en bra bit på efterkälken i kampen om CL-biljetterna. Nu är de fyra, på den plats som leder till kval dit, och upp till trean Sevilla är avståndet på sju poäng medan det enda som håller jagande Real Sociedad bakom är målskillnaden.

På frånvarofronterna råder problem för båda klubbar. Deportivo har AIK-bekantingen och den offensiva dirigenten Celso Borges skadad samt försvarspjäsen Albentosa avstängd efter att ha fått syna det röda kortet förra veckan. Bland andra Juanfran står på skadelistan för Atlético Madrid.

Atlético ur balans

Ska Deportivo räknas bort här? Absolut inte. Och vad är Atléticos akilleshäl just nu? Defensiven. Vad landar detta i?

Goda målmöjligheter, menar jag.

Tränarbyten har en tendens att ge en vitamininjektion omgående och Pepe Mel som kommer in är en kompetent tränare, med ett förflutet i klubbar som Real Betis och West Bromwich. Aktiv tränarkarriär sedan millenniumskiftet.

Blir en chans att starta om på ny kula och det är någonting såväl spelarna som de övriga ledarna i Deportivo behövde.

Bra tajming att ställas mot Atlético Madrid också, som inte alls känns lika starka som de varit de senaste åren. Någonting som överraskat, i synnerhet på sistone, är att det defensivt inte alls varit lika stabilt, men att offensiven istället tagit rejäl fart. Målkalas, efter målkalas, efter målkalas. Fem raka BLGM-matcher.

Gällande den bra tajmingen kommer Atlético ju från en tuff 1-2-förlust mot Barcelona och sådant tär såklart på spelarna, att falla mot en av de värsta konkurrenterna, dessutom i slutminuterna. Svårt att ladda om?

Det här blir en öppen historia…

BLGM – ja spelas till 2,20x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 2/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: