3 augusti 2018 Derby Reading speltips Championship

Speltips inför Derby – QPR 31/3: Vi plockar ut ett målspel

Ett i praktiken hyfsat ointressant mittenmöte står på menyn i Championship – Derby County mot Queens Park Rangers. Däremot tror vi att det kan bli en underhållande historia och har hittat fint spelvärde på målmarknaden.

Slutspurten på 2016, som var helt fantastisk, innebar att Derby County återigen blev en del av uppflyttningsstriden, trots att resultaten var undermåliga dessförinnan. Efter nyår har det dock varit tillbaka på ruta ett och laget har aldrig lyckats återhämta sig.

För närvarande står Derby exempelvis med endast en vinst på de tio senaste matcherna och droppat ner till tiondeplatsen, död mark – utan chans på uppflyttning, eller med risk att trilla ur serien. Som en reaktion på fiaskot har Gary Rowett hämtats in på tränarposten och hans första match vid rodret slutade i ett 2-2-kryss borta mot Nottingham Forest.

Queens Park Rangers är fem hack nedanför just Derby i Championshiptabellen, men är fortfarande utan risk att dras in i bottenstriden. Formen ser faktiskt fin ut – 5-1-1 i matchraden. Inte en enda förlust på de fyra senaste. Man visade prov på stor spelglädje när tabelljumbon Rotherham krossades med siffrorna 5-1 senast.

Goda målmöjligheter

Det här har alla möjligheter att bli en underhållande, sevärd och fartfylld historia. Varför detta?

Hos Derby, som defensivt svikit totalt på sistone, lär den bittra eftersmaken sitta i efter att man tappat 2-1 till 2-2 mot Forest i den 94:e minuten i Gary Rowetts premiärmatch. Här på hemmaplan, mot en motståndare som QPR, måste man jaga de tre poängen för att minska pressen utifrån och då ska risken ses som stor att bli sårade.

Gästerna kommer nämligen från en suverän proppen ur-match mot jumbon Rotherham och vann med hela 5-1. Hela fem olika spelare antecknades i målprotokollet och det är ett styrkebesked. Formen har varit fin sedan en bra bit tillbaka och det är offensiven som satts på plats; 7/8 senaste matcherna har passerat 2,5-målslinan.

För Derby har tre av de fyra senaste matcherna klivit över samma mållina.

Summa summarum – ett sårbart Derby som måste jaga tre poäng och därmed kommer bjuda ett formstarkt och sylvasst QPR på fina ytor att ställa om på. Målrikt?

Över 2,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt två mål – synas till 1,85x hos Bet365, som också streamar matchen för sina kunder.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 31/3
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 29%
2: 24%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%