27 maj 2017 Djurgården AFC Eskilstuna

Speltips inför Djurgården – AFC Eskilstuna 27/5: Målpolletter skickas in

Fokus riktas på målen inför lördagens allsvenska batalj mellan Djurgården och AFC Eskilstuna. Tele2 Arena är platsen och vi satsar på att nästan dubbla insatsen.

Hur ska Djurgården kunna ladda om? I början av veckan förlorades det 16:e raka Stockholmsderbyt, nu med 0-1, när AIK kom på besök till Tele2 Arena. Matchen styrdes med järnhand, men extremt lite skapades och solnaiterna målade på en av deras lätträknade möjligheter.

Skillnaden från förut var att Blåränderna hade seglat upp som skyhöga favoriter inför matchen. Andreas Isaksson, Kim Källström och Jonas Olsson – de skulle göra skillnaden. Men icke!

Nu har dessutom avståndet till toppen ökat; sex pinnar skiljer upp till serieledande Malmö FF och fyra andra lag hittas däremellan. Måstematch här om man ska haka på toppstriden – på allvar…

För AFC Eskilstuna är det, precis som väntat, bottenstriden och ingenting annat som gäller. Tio matcher in i serien, alltså en tredjedel, har så lite som fyra pinnar spelats in och man är ännu utan vinst. Laget har bevisats ha svårt att räcka till på den här nivån, men matchen senast – hemma mot Häcken – var ett fall framåt. 0-0 på tavlan efter 90 summerade minuter.

Något som också stärker AFC:s aktier i bottenstriden, är att både Kalmar och Halmstad varit i närheten av lika otillräckliga. Till de senare nämnda, på kvalplatsen, är avståndet på två pinnar.

Underspelen lockar

Det är lockande siffror som dukas ut av bookiesarna på målmarknaden, där överspelen med hjälp av marknaden pushats ner enormt. Frågan är; borde inte utvecklingen snarare varit tvärtom?

Här är det förstås full fart framåt från DIF:s sida, men AFC Eskilstuna kan svåra till det och lär krypa ihop tätt i positionerna; sätta käppar i hjulen för stockholmarna. Det fanns en del bra att hämta från deras sida i 0-0-matchen mot Häcken och den hållna nollan stärker säkerligen moralen.

Efter en rad matcher där offensiven sprudlat, har Djurgårdens maskineri hackat upp något. Det skapades inte mycket i 1-1-matchen borta mot Jönköping Södra och nära på ingenting i veckans derby. Svårt att ladda om? Krampaktigt! Det är känslan.

Nu har tre raka matcher klivit under 2,5-målslinan för Djurgården. AFC Eskilstuna har fyra efter varandra under 3,5-ditot.

Gillar underspelen starkt och klipper till på det på 3,25-målslinan (asian handicap) – till 1,90 x insatsen hos 888sport. Det betyder att vi får halv vinst på spelet vid exakt tre mål.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 27/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 77%
X: 17%
2: 9%
Över 2,5 mål: 67%
Under 2,5 mål: 36%