Speltips Östersund Häcken

Speltips inför Djurgården – AIK 22/5: Måltankar från derbyt

En ny vecka tar vid och vi rivstartar med ett Stockholmsderby – Djurgården mot AIK på Tele2 Arena. Speltips, odds och statistik hittar ni bäst här.

Kan DIF vifta undan derbyspöket? Får AIK fart på den totalt uddlösa offensiven? Klarar solnaiterna av att skaka bort matchfixningskandalen?

Det finns en hel del frågor som ska besvaras på Tele2 Arena under kvällen och i potten hittas, förutom den ovärderliga hedern, även tre oerhört betydelsefulla poäng.

15 derbyn på raden utan vinst, varav tio av dessa mot just AIK, den eviga ärkerivalen. Snacket om DIF:s derbyspöke har varit centralt inför matchen – och det är förståeligt. Som motvikt till det, har ”Blåränderna” förvisso inte varit bättre – på pappret – på år och dagar. Kim Källström, Jonas Olsson och Andreas Isaksson är huvudpersonerna, som ska in och sätta avtryck med deras rutin.

Gällande AIK har är det svårt att inte värdera in det faktum att förra veckans tungviktsfajt mot Blåvitt ställdes in efter att en eller flera AIK-spelare hotats och erbjudits en summa pengar för att underprestera och förlora matchen – något som kan ha väckt en stark oro till liv och även tagit fokus från derbyt.

Sportsligt är det två klubbar som vill och borde ha kapacitet att vara uppe i toppen och tampas. Efter nio spelade matcher har Djurgården spelat in 15 pinnar mot AIK:s 14, men de har också en match mindre spelad till följd av förra veckans inställda tillställning.

Att värderas in ska också att AIK:s förstekeeper Oscar Linnér och försvarspjäs Daniel Sundgren är avstängda här, när de det facto skulle stått åt sidan mot Blåvitt istället.

Mycket talar för målsnålt

Derbyna på Tele2 Arena har tenderat att bli öppna och i sin tur målrika historier, oavsett om det handlar om Djurgården, Hammarby eller som varit de medverkande parterna.  Det kan förstås förklaras en hel del i att det blir mindre kampmoment till följd av konstgräset.

Nu är dock känslan att vi har en typisk ”undermatch” framför oss, de två defensiva avbräcken för AIK till trots.

AIK:s offensiv är som totalt avtrubbad. Få chanser skapas och anfallarna förmår inte att leverera. Fastän poängskörden varit fullt acceptabel, så har man snittat mindre än ett mål framåt per match. 7-5 i målskillnad på åtta matcher.

På det lär AIK ha en stor respekt för detta ”nya” Djurgården, som fått ihop en riktigt slagkraftig startelva och även levererat resultat och prestationer.

Spelarna och ledarna i DIF må vifta undan det där derbyspöket och understryker att det inte påverkar möjligheterna här, men efter hela 15 matcher utan vinst är det klart att vissa hjärnspöken borde finnas där. Den största rädslan – att åka dit i starten?

Tillknäppt och målsnålt. Det är känslan.

Under 2,5 mål spelas till 1.86x hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 22/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 30%
2: 29%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 54%