24 maj 2018 IFK Göteborg Djurgården Speltips

Speltips inför Djurgården – Östersund 23/7: Målfest på Tele2 Arena

Jakten på toppen fortsätter för såväl Djurgården som Östersund, vilka möter varandra på Tele2 Arena i Stockholm under söndagen. Vi har tittat närmare på matchen och hämtar ett målspel inför den.

Svensk fotbolls stora snackis är – Östersund. Klubbens utvecklingskurva är fenomenal och den största skalpen kom när den turkiska storklubben Galatasaray skickades ut ur Europa League-kvalet i veckan. Däremellan, de två matcherna i dubbelmötet, lyckades man besegra just Djurgården på Jämtkraft Arena – en match som de roterade på nio positioner till.

Frågan är; vad kan stoppa ÖFK just nu?

Den där vinsten över DIF betydde att Östersund passerade dem i tabellen. De är för närvarande femma – speltipset är skrivet och publicerat före lördagens matcher – med två pinnar upp till andraplacerade AIK. Stockholmarna droppade ner till plats sju, men det är alltjämt extremt tajt upp till toppskiktet och det är endast serieledande Malmö FF som lyckats rycka ifrån.

Men eftersom Djurgården hamnat lite på efterkälken mot där de vill och även borde vara i tabellen, sett till materialet, är det här lite av en måstematch för dem. En förlust vore förödande, inte minst då kritiken mot tränaren Özcan Melkemichel blivit allt hårdare. I riskzonen att ryka?

Överspelet synas

Med det tuffa spelschemat som råder för Östersund kan vi räkna med att det kommer roteras hejvilt i startelvan, liksom i det omvända mötet. En utmärkt chans för Djurgården att ta revansch? Möjligen – men till siffror under dubbelt betalt för den raka ettan lockas inte vi.

Istället hämtar vi ett målspel och tanken är att en målrik batalj väntar på Tele2 Arena. Hemmalaget antar vi kommer vilja greppa taktpinnen hårt och trots att det saknas en given anfallare i truppen, finns det spelare som kan stå för det där lilla extra. Othman El Kabir och Magnus Eriksson är två sådana.

Risken att såras är dock stor, mot ett Östersund fullt av snabba, tekniska och bollsäkra spelare – något som framförallt kan innebära problem för ett stundtals statiskt innermittfält, där en spelare som Kim Källström tenderar att ta lätt på försvarsarbetet.

2-2/1? Någonstans där tror jag att vi kommer hamna efter 90 minuters spel.

Över 2,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid tre mål i matchen – blir därför spelet till 1,93x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 23/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 51%
X: 25%
2: 24%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 46%