3 april 2017 Djurgården Sirius

Speltips inför Djurgården – Sirius 3/4: Hörntankar från premiären

Blickarna riktas mot ett fullsatt Tele2 Arena, där det vankas premiärmatch mellan Djurgården och Sirius i Allsvenskan. Vi har målat upp en tänkbar matchbild och utifrån inspirationen av den hämtat ett hörnspel.

Allsvenskan känns hetare än på flera år och det en stor del i den äran kan Djurgården ta åt sig. Sportchefen Bosse Andersson har briljerat under transferfönstret, skapat rubriker och framförallt hämtat in spelare som – Kim Källström och Jonas Olsson. Andreas Isaksson plockades in förra sommaren. Landslagsrutin så det räcker och blir över.

Prestationerna under försäsongen har det dock varit lite sisådär med för Djurgården och i en Svenska Cupen-grupp med Superettantrion Degerfors, Brommapojkarna och Helsingborg var man stora favoriter till att nå slutspelet – men misslyckades.

Sirius vann hela Superettan förra året – på bättre målskillnad än AFC Eskilstuna – och ser ut som en stabil nykomling. Det finns en hel del kvalitet i truppen; en bra blandning av ungdomlig talang och rutin. Möjligheterna för förlängt kontrakt ska ses som mycket stora. För visst är väl exempelvis Sundsvall, AFC och Halmstad sämre lag på pappret?

Cupäventyret lovar också en del inför framtiden för Sirius. Gruppspelets två inledande matcher vann man klart och mot Blåvitt slutade det oavgjort – ett resultat som innebar att göteborgarna avancerade vidare på fler antal mål. Plus-/minusskillnaden var exakt densamma. Försäsongen har i övrigt kantats en del av skador, men saker ser ut att falla på sin plats inför premiären.

Hörnkross?

Så, vad kan vi räkna med här? Min tanke – ett spelförande Djurgården, som kan få stora problem att få hål på ett kompetent Sirius. Slutsats? Hörnkross!

Sirius möjligheter ska inte alls viftas bort här. Det finns många frågor som uppstått i Djurgårdsledet – en är; har man hunnit sätta spelet? Exempelvis blev ju spelare som Gustav Engvall och Felix Beijmo klara i transferfönstrets absoluta slutskede. Och för ärlighetens skull har det sett lite halvdant ut under försäsongen.

Men här på hemmaplan ska de ändå vara spelförande och det borde inte vara Sirius emot – något som verkligen inte behöver betyda att de joggar hem den här matchen. Nykomlingar tenderar ju att sprattla till i premiärer och DIF har, som nämnt, haft problem.

I takt med det, om det åtminstone kommer dröja innan Djurgården tar ledningen, eller inte gör det alls, kommer pressen bara tillta mer och mer samt positionerna pushas upp. Öppnar för hörnor?

Djurgården -1,5 hörnor (asian handicap) – spelet sitter om de vinner “hörnmatchen” med minst två hörnor – klipper vi till 1,82x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 3/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 54%
X: 27%
2: 22%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%