29 oktober 2017 Djurgården Jönköping Södra

Speltips inför Djurgården – Sundsvall 10/7: En “walk in the park”?

Det pekar åt helt olika håll för Djurgården och GIF Sundsvall, varpå mycket talar för att det borde bli lite av en ”walk in the park” för stockholmarna när de ställs mot varandra. Är fallet sådant?

Verkligheten är vitt skild för de lag som kommer till spel här; ett Djurgården som jagar en topp- och Europaplats och ett Sundsvall vars huvudfokus – enda fokus – är på att överleva i Allsvenskan. Gemensamma faktorn; att poängen är löjligt viktiga.

Mer bestämt ser situationen i tabellen ut som sådan att DIF är sexa och både jagar de ovanför tätt liksom jagas tätt bakifrån. En vinst här, som jättefavoriter, skulle betyda att de hamnar pinnen bakom tredjeplacerade Sirius, som med det har en av de åtråvärda platserna till Europa.

”Giffarna”, då? De har, precis som väntat, haft stora bekymmer under våren, men är ändå på säker mark – just nu. De är på platsen precis ovanför kvalplatsen, med tre pinnar ner till Kalmar på den samt fyra till det helröda tabellområdet.

Av förklarliga anledningar är Djurgården storfavoriter här, men att komma ihåg är att Sundsvall faktiskt vann det identiska mötet med detta förra året – med tre mål mot ett.

Annat än en hemmavinst är otänkbart

Förutsättningarna är dock helt annorlunda här och undertecknad har svårt att se annat än en hemmavinst denna afton. Vinner dessutom med större siffror?

Det må ha varit mot ett lojt och formsvagt motstånd, men omstarten bjöd på en 4-1-seger över Kalmar FF för Djurgårdens del och det var helt rätt spelare som hittade nätet. Bortsett från KFF:s slumpstraff, släpptes heller ingenting till bakåt.

Och här väntar ett av seriens formsvagaste lag i Sundsvall. De föll sent – men rättvist – mot Sirius i omstarten, 1-2 på Norrporten Arena, och det var den fjärde raka förlusten som radats upp. Tre av dem har kommit med god marginal, dessutom matcher av den lite enklare modellen.

Nära på allt talar för hemmalaget här – och vi befarar att oddsen på spelen till deras favör kommer droppa till avspark. Därför; skynda, fynda!

Spelet blir Djurgården -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – till 2,05 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 10/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 18%
2: 9%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 42%