17 augusti 2017 Domzale Marseille

Speltips inför Domzale – Marseille 17/8: Tajt första match

Har vi en favorit i fara när Marseille besöker slovenska Domzale i Europa League-kvalets sista runda? Kanske inte i dubbelmötet som helhet, men från matchen i Ljubljana – absolut. Speltips och odds hittar ni här.

Det finns ett par konkurrenter som vars lycka varit större än Domzales i den slovenska klubbfotbollen de senaste åren, men uppe med känn på toppen har de allt som oftast. Senast serien plockades hem var 2007/08.

Spel ute i Europa är Domzale ändå bekanta med, även om deras roll där är oerhört anonym. Därför var det lika överraskande som imponerande att 0-1 från bortamötet mot tyska Freiburg vändes till 2-1 när hemmamatchen var summerad. Vem kunde se den komma?

Kvalrundorna innan har isländska Valur och estländska Flora skickats ut. Det blev dubbla vinster mot båda dessa – 5-2 och 5-3. Offensiven verkar alltså vara att se upp med för den franska storklubben, Marseille.

Och Marseille, då? De är en av de största klubbarna i Frankrike och blev under fjolårssäsongen femma i Ligue 1. Årets seriespel har inletts med två vinster medan belgiska KV Oostende skickats ut här i Europa League-kvalet.

Positiva besked, för den neutrale åskådaren, är att båda parter väntas kunna ställa ut bästa möjliga startelvor.

Domzale ska inte räknas bort – på hemmaplan

Vi tvekar inte en sekund på att Marseille har var som krävs för att kunna resa hem och redan avgjort det här dubbelmötet och att de ska vara stora favoriter, men mycket pekar på att Domzale åtminstone borde kunna hålla det här tajt. Värdet? Det finns på värden.

Även mot så kallade blåbärsklubbar kan bortamatcher i Europa vara knepiga för de större pjäserna. Här ska Marseille resa till Slovenien, i en match de kan mycket väl rotera runt i startelvan till och de ställs mot ett Domzale som redan visats ha kapacitet att skrälla stort.

Slovenerna vann ju, som nämnt, hemmamötet mot Freiburg med 2-0, vilket vände på siffrorna och innebar att de fick platsen till playoffet. Prestationen var helgjuten, i deras mått mätt, och försvarsspelet solitt. Ser vi på det förra året vann de kvalhemmamötet mot – ett förvisso roterande – West Ham.

Det skulle inte alls vara panik för Marseille om de bara fick oavgjort här. Spiken i kistan skulle med all säkerhet ändå komma på Stade Vélodrome.

Tätt och tajt!

Domzale +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – spelas till 2,05 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Domzale +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 x 100 kr gratisspel)
Spelstopp: 20:45, torsdag 17/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 15%
X: 23%
2: 67%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 49%