Speltips inför Dortmund – Monaco, uppskjuten: 12/4: Säkra före det osäkra

Spelbloggare Publicerat: 10 April 2017

Dubbelmötet i CL-kvartsfinalen mellan Borussia Dortmund och Monaco har potential att bli en underhållande historia, men överdrivs inte målmöjligheterna något i det inledande mötet på Signal Iduna Park?

Tyskt mot franskt. Och det är två parter som överraskat en hel del.

Monaco, först. De har inte tillhört den absoluta toppens ens i Frankrike på en bra tid, men just nu är de oerhört nära att spela hem Ligue 1 framför nosen på Paris Saint-Germain – i vad som skulle bli den första serietiteln sedan spelåret 1999/2000.

Här i Champions League lyckades Monaco vända 3-5 mot Manchester City från Etihad Stadium när hemmamötet vanns med 3-1 och man således avancerade vidare på fler bortamål. Dubbelmötet var något utöver det vanliga; fart, fläkt och en herrans massa mål. 12 stycken!

Borussia Dortmund har blivit frånkörda av Bayern München i den tyska klubbfotbollen och på de fyra senaste åren landat på andraplatsen vid tre tillfällen. Övrigt, sjua. Nu är de fyra i tabellen och har inte alls nått upp i önskad nivå. Samtidigt har konkurrensen hårdnat enormt i Bundesliga.

I nära på 180 minuter var Dortmund bättre än Porto i åttondelsfinalen. Trots detta förlorades bortamötet med 0-1 – men sedan vändes steken på till 4-1. Förvånansvärt stor skillnad. Ett stort styrkebesked från Dortmund.

Värde i undern

Snabbt och effektivt – det är så både Dortmund och Monaco spelar anfallsfotboll.

För Monaco är det anmärkningsvärt vilken offensiv de fått ihop – en av de absolut vassaste i Europa. De ställer om på ett suveränt sätt, vilket vi fått skåda under hela säsongen i Ligue 1 och framförallt CL-dubbelmötet mot Manchester City.

Här överdrivs dock målmöjligheterna rätt kraftigt. Det är det första av två möten och jag misstänker att lagen kommer visa respekt för varandra och deras kunskaper. Gällande Monaco; defensiven främst?

De inledande mötena brukar ju bli mer tillknäppta än de andra, när det inte finns resultat att spela på – men alltjämt bevaka.

Ser vi innan det här dubbelmötet mot Manchester City, hade alla Monacos sex CL-matcher klivit under 3,5 mål. För Dortmund har 5/8 klivit över den, men då har man ställts mot bland andra Legia Warszawa vid dubbla tillfällen. Överkörningar då. Helt annat motstånd nu.

Här saknar Dortmund deras offensiva dirigenter Mario Götze, Marco Reus och även André Shürrle. Offensiva avbräck! Gästernas defensiva mittfältare Tiemoué Bakayoko är avstängd, men i offensiv kontra defensiv balans väger de första tyngst.

Att vi får hela 1,85 x insatsen för underspelet på 3,5-målslinan får ses som i överkant. Tack, Betsson!

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Uppskjuten: 20:45, onsdag 12/4
TV:  viasatfotboll logo viasatultrahd logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: