Speltips inför Ecuador – Colombia 28/3: Inget snack om saken

Spelbloggare Publicerat: 27 March 2017

Hemma på 2 800 meters höjd är Ecuador tillbaka när den sista matchen i VM-kvalet på mer än fem månader väntar. Toppkonkurrenten Colombia är det som kommer på besök i en oerhört betydelsefull match. Vart hamnar pinnarna?

Colombia fyra, på en av de platser som leder direkt till VM i Ryssland 2018, och Ecuador femma, den plats som leder till playoff och alltså eventuellt en mästerskapsplats. Avståndet dem emellan – en pinne. Faktum är att det mellan tvåan Uruguay och Chile på död mark är på ynka tre.

Helt öppet race med andra ord. Det här kvalet är en rejäl nagelbitare och lär bara bli mer och mer spännande, desto närmare slutet vi kommer.

Förra veckan återstartade VM-kvalet och inför de matcherna var det ombytta roller mellan dessa två – Ecuador med en direktplats och Colombia icke. Det blev en 1-2-förlust för Ecuador borta mot Paraguay medan Colombia, efter många om och men, fick hål på Bolivia och vann med 1-0.

Ecuador kommer till spel utan Noboa och Bolanos, avstängda efter kort senast. För Colombia kan Muriel, som klev ut skadad mot Bolivia, missa matchen.

Ettan spelas

Hemma på Estadio Olímpico Atahualpa – 2 800 meters höjd över havet – är Ecuador en mardrömsmotståndare för vilken fotbollsnation i världen att möta.

Det är en brutal fördel de får, med höjden och luften. Motståndarspelarna brukar inte sällan säcka ihop när det återstår runt 15-20 minuter av matcherna på Olimpico Atahualpa – något som Ecuador enkelt kan utnyttja.

Fyra av Ecuadors sex hemmamatcher i kvalet har slutat i vinster – mot bland andra Uruguay och Chile, vilka är i ungefärlig klass med just Colombia.

Nu imponerade Colombia inte heller mot Bolivia. Det var lite uddlöst i sista tredjedelen, i de avslutande passningarna och avslutsmomenten, och det dröjde ända till den 83:e minuten innan matchnollan kunde spricka med det första och sista målet när James Rodriguez smällde in sin egen straffretur.

När Colombia ställts mot toppmotståndarna på resande fot i kvalet, har de vägt oerhört lätt. Vinsterna – över Bolivia och Paraguay. Kryss mot Chile. Förluster mot Argentina, Brasilien och Uruguay.

Borde inte det vara större fördel Ecuador?

Den raka ettan spelas till 2,15x hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Ecuador vinner, rak etta
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 23:00, tisdag 28/3
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: