Speltips inför Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund 27/5: En vinnare ska koras

Spelbloggare Publicerat: 26 May 2017

En vinnare ska koras i den tyska cupen DFB Pokal. Blir det Eintracht Frankfurt eller Borussia Dortmund? Det undviker vi att ta sida i – och lirkar istället in pengarna på ett målspel.

Upp – och ner. Allt som allt får väl Frankfurts säsong i Bundesliga ses som lyckad med en bekväm elfteplats efter att ha varit på vippen att trilla ur serien åter dessförinnan, men besvikelsen måste ändå vara stor.

Innan nyår levererades det stort från Frankfurt och man hade en huvudroll i kampen om Europaplatserna, men under 2017 såg man snarare ut som en klubb för bottenstriden och droppade ner ett flertal placeringar.

Räddningen? En cupskalp, såklart.

För Borussia Dortmunds del må en Champions League-biljett plockats genom en tredjeplats i serien, men det måste känts sådär att ha blivit omsprungna av nykomlingen RB Leipzig. Håller maktbalansen bakom dominanta Bayern München förändras i den tyska klubbfotbollen?

Det finns flera frågetecken för Frankfurt på truppfronten, men en slagkraftig elva ska ändå kunna spikas ihop. Det mest anmärkningsvärda avbräcket är på mittfältaren Omar Mascarell. För Dortmund är Mario Götze fortfarande skadad och över André Schürrle och Lukasz Piszczek finns frågetecken.

Mål – åt båda håll?

Att Dortmund är det betydligt mycket bättre laget, det ska inte sopas under mattan med – men en cupfinal, mot en ändå kapabel motståndare, på neutral plan. Bud på skräll? Kanske. Men framförallt – bud på mål.

Någonting man alltid kan räkna med när Dortmund i farten; det är fart och fläkt. Öppna matcher. Mål!

Trots att formen är fin och resultaten prickade in under slutspurten av Bundesliga, så innehöll nio av de tio avslutande matcherna mål åt båda håll. Det är till och med hyfsat ofta som motståndarna kan få in två eller till och med fler mål – utan att för den delen lösa poäng.

Gällande Frankfurt, är det möjligt att viss motivationsbrist slog till under säsongens sista matcher och att de således kan ha präglats av det, men liksom för Dortmund fick vi se – leverans framåt, sämre bakåt. 2-2 mot Leipzig senast, 2-4 mot Mainz 05 innan dess.

Båda spelårets inbördesmatcher, vilka också slutade i hemmavinster, innehöll mål åt båda håll. Likadant nu?

BLGM – ja spelas till 1,83x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja (BLGM – ja)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, lördag 27/5
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: