9 april 2018 Brommapojkarna BK Häcken speltips Allsvenskan

Speltips inför Elfsborg – Häcken 2/6: En favorit i fara

Med formkurvorna pekandes åt olika håll är det som Elfsborg och Häcken drabbar samman på Borås Arena – och här väntar vi oss en reaktion.

Boråsarna, som varit så extremt kritiserade, också med all rätt, har hamnat på rätt spår och hade innan det fina 1-1-krysset borta mot Blåvitt radat upp två raka vinster; dock förvisso mot AFC Eskilstuna och Jönköping Södra – på hemmaplan.

Hyfsat tacksamt schema möjligen, men matchen senast var ett enormt glädjebesked i såväl prestation som resultat. Visar att man är på rätt spår och inte minst ser försvarsspelet äntligen bättre ut.

Eftersom serien är så pass jämn, har Elfsborg hämtat in på toppen och hittas nu exempelvis bara två poäng bakom just Häcken och tre bakom tabelltrean Djurgården. Malmö och Norrköping har, som bekant, spurtat ifrån lite i toppen.

Häcken visar istället upp nedåtpekande form. De föll med 0-1 när Östersund kom på besök i veckan och fick innan dess endast en pinne från bortamötet mot tabelljumbon AFC Eskilstuna, 0-0. Två matcher utan mål, två sämre prestationer. Vartåt barkar det?

Det finns inte mycket av värde att nämna på IFE:s truppfront. Mer eller mindre bara positiva besked. För Häcken är Alexander Faltsetas tillbaka i hundraprocentig träning, men fler än max några minuter lär det inte bli här. Paulinho är också aktuell för spel.

Häcken snäppet bättre

Formkurvorna pekar åt olika håll – Elfsborgs upp och Häckens ner. Betyder det att boråsarnas favoritskap ska vara såhär stort? Undertecknar menar klart och bestämt – nej.

Här finns det alltså värde att hämta hem på spelen till Häckens favör och det kan man i form av flera olika typer av spel. Plushandikapp eller den raka tvåan? Egentligen bara att vraka. Siffrorna lockar hur som helst.

Häcken har inte imponerat de två senaste matcherna, men känns över det hela som ett mer komplett fotbollslag i år – ett som hanterar flera olika typer av matchbilder. Fotbollen är i allmänhet mer cynisk och samma ”blunda och kör”-mentalitet råder inte längre.

Matchen borta mot Blåvitt har ett stort kliv i rätt riktning, liksom 3-0-krossen av J-Södra, men att Elfsborgs problem plötsligt skulle vara borta, det är väl naivt att tro? Laget är alltjämt obalanserat offensivt/defensivt och ska inte hålla för att utmana om Europaplatserna.

En annan faktor som talar för skrällen är att även Häcken spelar deras hemmamatcher och trivs bäst på plast, vilket alltså pryder Borås Arena. Minskande betydelse av hemma-/bortafaktorn.

Valet av spel landar på Häcken +0,25 mål (asian handicap) – det betyder att vi får halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,89 x insatsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Häcken +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 2/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 27%
2: 33%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 40%