22 april 2018 Häcken Hammarby Speltips

Speltips inför Elfsborg – Hammarby 17/7: 1X2-lycka från Borås Arena

Vem kan haka på toppen – Elfsborg eller Hammarby? Lagen ställs mot varandra på Borås Arena under måndagskvällen och från matchen hämtar vi ut ett 1X2-tecken.

Mycket talar för att Allsvenskan kommer allt närmare ett skede där toppen drar från mitten – två skikt som varit som helt hopsmetade under seriens första halva. Därför står båda dessa parter också inför lite av ett vägskäl, i en sexpoängsmatch som denna. Vem får känning på toppen?

I tabellen är det just nu sjuan mot åttan, men flera konkurrenter ovanför har matchen mer spelad och en vinst här skulle innebära en lång skjuts uppåt. För boråsarnas del skulle en sådan innebära att man hamnar två pinnar bakom den nuvarande tvåan – spelet är skrivet och publicerat före lördagens matcher – IFK Norrköping. För Hammarby, tre.

Om det är någon match man absolut inte ska förlora, är det med andra ord den här – när serien ska vända, mot en konkurrent kämpandes om samma platser i ett klassiskt sexpoängsmöte.

Å andra sidan; håller, i första hand, Hammarby för en strid om Europaplatserna? Frågeställningen kan för den delen också appliceras på Elfsborg. Känslan är att vi har en åtminstone fem-sex klubbar som håller bättre kvalitet.

Nyförvärv redo för spel

Lagen – verkar – komma till spel utan nya avbräck, men stärks av nyförvärv. Elfsborg hämtar hem Samuel Holmén, som lämnade klubben för tio år sedan, och efter en enormt lyckad utlandssejour kommer han tillbaka med såväl rutin som oerhört mycket kvalitet. Fortfarande allsvensk toppklass.

Hammarby får in danskarna Mads Fenger och Jeppe Andersen. Spelare som bör kunna sätta ett starkt avtryck. Däremot har en spelare som Johan Persson lämnat truppen, av familjeskäl, och tomrummet som han lämnar är stort.

Klass och hemmaplan

Nåja, fokus på vad som är relevant – spelvärdet.

Undertecknad tror stenhårt på det formstarka hemmalaget och strax under dubbelt betalt för den raka ettan är värt att investera i. Det tycker jag kan slås fast.

Att Hammarby skrapat ihop oförtjänt mycket under seriens första halva är tveklöst. Vid upprepande tillfällen har de lyckats vinna matcher som antingen varit helt jämna eller som man till och med varit den sämre parten i.

Givetvis kan det ses som ett styrkebesked; att vinna matcher oförtjänt – men känslan är att det kommer slå tillbaka. Exempelvis hade man en hel del flyt mot Örebro, 3-1-vinst, senast.

Dessutom är det framförallt hemma som Hammarby brukar kunna slå på stort. Borta har de förlorat tre av sju matcher och det borde ha blivit fler av den varan, som matchbilderna ofta formats.

Grundtesen är att Elfsborg är den klart bättre parten av dessa och det borde synas på tabellen när året ska summeras, men deras hemmastyrka – vilken präglat dem under flera år – ska inte heller viftas bort. Fyra raka vunna på Borås Arena! Femte nu?

Den raka ettan spelas till fullt acceptabla 1,95x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 17/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 51%
X: 26%
2: 23%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 40%