Speltips inför Elfsborg – IFK Göteborg 14/8: Målpolletter i klassikermötet

Spelbloggare Publicerat: 13 August 2017

Målrikt eller målsnålt? Den frågan ställer vi oss inför måndagens allsvenska klassiker på Borås Arena. Besvikelserna Elfsborg och IFK Göteborg ryker ihop och vi har målat upp en klar matchbild.

Ett rätt kallt klassikermöte är vad som står på måndagsmenyn, mellan två klubbar som cirkulerar runt i ingenmansland av tabellen, till och med på den undre tabellhalvan. Nummer nio mot nummer tio.

Omöjligt att nå topp fyra är det inte, men försvinnande lite talar för att parterna ska utmana om de platserna. Dels för avståndet, dels för att en handfull konkurrenter ser såväl bättre som formstarkare ut.

Förlusten mot Hammarby i slutet av juli månad blev lite av en vändpunkt för Elfsborg, som visats ha ömsom höga höjder som djupa dalar. Hur som helst; den förlusten följdes upp av en oväntad 0-2-torsk när Sirius stod för motståndet på just Borås Arena och senast spelade man 2-2 mot Örebro.

Blåvitt varvar bra hemmaresultat med sämre bortadito och lyckas därför inte få fäste att studsa uppåt i tabellen. Klubben har utöver det stora bekymmer, ekonomiskt och med en del påstådda motsättningar i olika delar av organisationen.

Lagkaptenen Sebastian Eriksson fick syna sin sjätte ostskiva för säsongen i veckans 2-1-vinst över AIK och saknas därmed här. Martin Smedberg-Dalence står som skadad inför matchen. Hemmalaget har Per Frick, Alex Dyer och Anders Randrup borta. Jon Jönsson är ett frågetecken. Stora avbräck!

Blåvitt backar hemåt i banan?

På pappret finns det en herrans massa som talar för att det här kommer bli en målrik historia, men vi anser att oddssättarnas växlar är lite väl stora, varpå vi riktar in oss åt andra hållet.

Med andra ord; målsnålt!

Elfsborg må ha en extremt obalanserad trupp, där kvalitéerna framåt är stora medan det finns stora problem i försvarsspelet. Lite mer fokus har ställts in på att tajta till det bakåt, om än med inte speciellt stor lycka. Målproduktionen har det varit sisådär med på sistone.

Vi väntar oss ett Elfsborg som kommer vilja ta över taktpinnen och ställs mot ett samlat Blåvitt. Gästerna har varit inblandade i en del målrika matcher på sistone, men är i grund och botten ett relativt stabilt lag. Någon höjdaroffensiv finns inte.

Reaktion nu?

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre baljor i matchen – synas till 1,95x hos Bet365 och det är i viss överkant. Rekommenderas dock att hålla insatsen nere.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 14/8
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: