Speltips inför Elfsborg – J-Södra 22/5: Galet betalt målskyttespel

Spelbloggare Publicerat: 21 May 2017

Ett svårspelat Jönköping Södra besöker svajiga Elfsborg på Borås Arena under måndagskvällen och då ställer vi oss tveksamma till den position som oddssättarna tar på målskyttemarknaden.

Det må vara en match som hamnar lite i skymundan av framförallt Stockholmsderbyt, men en spännande och underhållande historia finns det ändå potential till.

J-Södra har levererat bra fotboll under spelåret och hittat en stabil nivå; man vet vad man får av dem. 3-4-2 är resultatraden i och det till stor del av det fina hemmaspelet, vilket blomstrade redan under förra året. De kommer bli intressanta att titta närmare på framöver – fäster de deras position i mittenskiktet av tabellen?

I Borås och Elfsborg blåser det kalla vindar. Kravbilden på klubben var, som alltid, stor och nu har de bara skrapat ihop 11 pinnar på nio matcher. Defensiven läcker och prestationerna – från match till match, men också i matcherna – har varit svajiga.

Extra illa har det varit med IFE:s form på sistone och det var med nöd och näppe som AFC Eskilstuna plockades ner med 2-1 på just Borås Arena senast. 0-1 vändes till 2-1 under den andra halvleken och baljan som betydde seger kom i den 88:e minuten.

Galet bra betalt

En målskytt är hittad – till 6,00 x insatsen. Ett överodds av den större modellen.

Den det handlar om är Dzenis Kosica. Han må bara ha smällt in två mål förra året och stod för årets första balja senast när Djurgården kom på besök till Stadsparksvallen, men när han väl kommer in i stimmet är det en spelare med potential att få det att lossna på allvar. Det fick vi svart på vitt i Superettan.

Här är det lite speciellt, eftersom han kan ta plats på topp, som spets i och med Àrni Vilhjalmssons skada. Med andra ord, precis som senast – och då blev det ju succé med ett mål och en fin insats.

För övrigt hade jag köpt oddset även om han spelade som ytter denna afton.

Hemmalagets försvarsspel är under all kritik. Mål har släppts in i samtliga nio allsvenska matcher, 18 stycken till antalet, vilket är näst flest i serien. Endast Kalmar har ett värre facit.

Dzenis Kosica målskytt ”anytime” spelas alltså till 6,00 x smeten. Bet365 är platsen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dzenis Kosica målskytt “anytime”
Odds: 6,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 22/5
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: