Speltips inför Elfsborg – Örebro 20/4: Klart värdeobjekt uppdukat

Spelbloggare Publicerat: 19 April 2017

Värm upp inför kvällens Europa League – med Allsvenskan! 18:30 är det avspark på Borås Arena, mellan Elfsborg och Örebro, och vi tar en värdeposition till 2,25 x insatsen.

Det var på ett fenomenalt sätt som Elfsborg öppnade årets allsvenska upplaga – med en 5-1-vinst borta över Kalmar FF – men såhär i efterhand; handlade det inte snarare om KFF:s brister än boråsarnas styrkor?

Efter den urladdningen har Elfsborg inte alls nått upp i önskad standard, detta medan Kalmar fortsatt haltar rejält, och en 1-2-förlust när AIK kom på besök följdes upp av en käftsmäll av den hårdare varianten från Djurgården på Tele2 Arena, 0-3 i baken. Hur ska Magnus Haglunds mannar hitta tillbaka på rätt spår?

Örebro har sett desto mer solida; hittills har det blivit två vinster, över J-Södra och Östersund, samt ett kryss, vilket kom mot AFC Eskilstuna. Med det står de, tillsammans med den stora förhandsfavoriten till Lennart Johanssons pokal, Malmö FF, som enda lag på sju inspelade poäng efter tre omgångar.

Bud på skräll!

Lagen påminner starkt om varandra i den mån att de är klart starkare ur offensiv synvinkel, kontra defensiv dito. Betyder det per automatik att vi har ett målpartaj på gång här? Möjligen, men oddsen lockar inte.

Istället – skrällbud!

Örebro hade en del flyt som vann över J-Södra och kvitterade mot AFC i slutminuterna, men har ändå levererat bra fotboll. Segern över Östersund, som kom från en färsk cuptitel, med 2-1 var ett enormt styrkebesked. Gillade starkt vad som visades upp på Behrn Arena.

Varningssignalerna runt Elfsborg höjde vi redan inför säsongen och nu, tre omgångar in i Allsvenskan, är frågan om de överhuvudtaget har kapacitet för att ta plats på den övre tabellhalvan. Tidigt att sia ännu, men det finns uppenbara brister i lagbygget och prestationen på Tele2 Arena senast, 0-3-torsk mot Djurgården, var miserabel.

En faktor som minskar betydelsen av hemma/-bortafaktorn är att Örebro spelar sina hemmamatcher på plast, vilket alltså pryder Borås Arena.

1,75-4,10-5,00 står 1X2-marknaden i. Det är väl knappast siffror som motsvarar de verkliga förutsättningarna?

Örebro +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – spelas till 2,25 x insatsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Örebro +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, torsdag 20/4
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: