29 juli 2017 Elfsborg Sirius

Speltips inför Elfsborg – Sirius 29/7: 1X2-tecken hämtas

Formstarkt möter formstarkt i Allsvenskan. De medverkande som det handlar om på Borås Arenas plastmatta är Elfsborg och Sirius – en match som vi handplockar en vinnare från.

Efter en helt underkänd serieupptakt har Elfsborg lyckats hitta stilen – och de tycks bara bli bättre och bättre för varenda match. Addera förvärvet av Samuel Holmén på det. Allsvensk toppklass! Boråsarnas mittfält är urstarkt just nu.

Lagets resa i tabellen har pekat spikrakt uppåt, bortsett från efter förra veckans 1-2-förlust mot Hammarby på Tele2 Arena, vilken betydde ett litet dropp.

Tabellsituationen är som sådan att Elfsborg krupit upp på den övre tabellhalvan; är förvisso bara sjua, men ändå en av de hetare kandidaterna i kampen om topp tre-platserna som leder ut i Europa. Beroende på vinnare i Svenska Cupen kan även fjärdeplatsen leda dit.

Det är nämligen löjligt tajt på den övre tabellhalvan. Upp till just Sirius, som är fyra, samt tredjeplacerade Djurgården är avståndet på så lite som två pinnar. Snacka om att det är öppet race inför den senare delen av serien.

Sirius, som nykomlingar, är Allsvenskans stora utropstecken, även om man visste att det fanns kapacitet i truppen. De har hittat en fantastisk balans, är svåra att slå och spelarna arbetar stenhårt för varandra. Ett helgjutet lagbygge.

Ogbu skadad – vem ska göra målen?

Ska Sirius hemma vara en ”walk in the park” för Elfsborg? Så lär fallet absolut inte bli, men boråsarna ska räknas som klara favoriter och vi hittar värde i spelen till deras favör. Dessutom är känslan att vi har en betydande risk för oddsdropp, varpå vi uppmanar att – skynda, fynda!

Borås Arena är en mardrömsresa för vilken allsvensk medverkande som helst. I takt med att formen hittats allmänt, har Elfsborg fått in en stark vinnarmentalitet på hemmaplan och står nu stärkta med fyra segrar uppradade.

Här väntar vi oss ett Elfsborg som kliver ut på planen och tar tag i taktpinnen direkt. Kommer de rätt in i matchen, då betyder det problem för Sirius…

Sirius är svåra att slå, ja – men vissa tendenser till att man håller på att säcka ihop finns. Trots en man mer på planen i en timmes spel mot Häcken fick de bara oavgjort, 2-2. Innan dess blev de utspelade av MFF – det behöver man dock inte skämmas över – och 3-3 på tavlan var helt missvisande. Handlade helt och hållet om att motståndarna tappade allt fokus i slutminuterna.

Förlusten av Kingsley Sarfo kommer synas av alltmer på Sirius offensiv. Till denna match kommer man därutöver till spel utan den interna skytteledaren, Moses Ogbu, skadad. Bortsett från honom finns det ingen självklar målskytt i laget.

Första förlusten på fem matcher, kommer den här? Vi tror det.

Den raka ettan spelas till 1,77x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner, rak etta
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 29/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 56%
X: 24%
2: 21%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 42%