Speltips inför England – Litauen 26/3: Handikapplinan kan höjas

Spelbloggare Publicerat: 25 March 2017

Det har inte riktigt släppt för Gareth Southgate och hans England, men det finns vissa positiva indikationer på att det ska hända. Härnäst väntar Litauen på Wembley i London. Kravet – tre poäng. Huruvida de lyckas eller ej är en annan fråga…

Trots att det funnits mer att önska av England, är de gruppetta i grupp F. De jagas av framförallt Slovenien och Slovakien, med två respektive fyra pinnar som skiljer dem åt. Bottentrion består av Litauen, Skottland och Malta.

Under Southgate har två av tre matcher vunnits, med 2-0 över Malta och 3-0 över Skottland nu senast. Däremellan blev det ett 0-0-kryss när Slovenien besöktes. Stabilt bakåt och en del mer att önska framåt.

Hur vi än vrider på det – visst blir det England som fixar den där förstaplatsen? Gapet ner till resterande konkurrenter ska helt enkelt vara för stort.

Litauen spelar, förstås, inte för någon mästerskapsbiljett, men det finns mycket erfarenhet att tälja. Nu har de förvisso bara tre pinnar upp till andraplatsen och Slovenien, så ännu kan de inte viftas bort helt och hållet. Resultatraden står i 1-2-1. Mer än acceptabelt. Flera prestationer som lämnats med positiv eftersmak.

Gott värde på England

Englands genrep mot Tyskland lovade extremt mycket. Redan i första halvlek kunde de – borde? – ha gjort minst två baljor, men effektiviteten var undermålig och till slut förlorades matchen med 0-1.

Men det var ändå flera frågor som fick svar under matchen – att det offensiva maskineriet faktiskt snurrar på. God fantasi och frenesi. Extra viktigt eftersom de främsta anfallsalternativen Daniel Sturridge och Harry Kane är skadade.

Sämre besked lämnades från Litauen, som förlorade med klara 0-3 borta mot Tjeckien. Den senaste VM-kvalmatchen, mot Slovakien i november, slutade också i en 0-4-torsk. Håller allt på att rasera?

Det ska vara klasskillnad och med hemmaplansfördelen samt de besked som lämnades mot Tyskland, har jag inte någonting emot att lämna förtroendet i deras händer fastän de redan anses vara storfavoriter av spelbolagen.

Proppen ur!

England -2,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de vinner med exakt två mål – spelas till 1,88x hos Bet365. Skulle inte bli förvånad om vi får se liknande odds på -2,5-linan runt avspark.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: England -2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 26/3
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: