4 september 2017 England Slovakien

Speltips inför England – Slovakien 4/9: Gruppfinal på menyn

Wembley Stadium är platsen och därifrån bjuder England och Slovakien på gruppfinal från grupp F i VM-kvalet. Det skulle kunna låta som en sprudlande historia, men en sådan tror vi absolut inte på.

Nummer ett mot nummer två. Två pinnar skiljer England från Slovakien, som i sin tur jagas fyra stycken underifrån av Skottland och Slovenien.

En hemmavinst skulle i praktiken säkra Englands mästerskapsplats medan Slovakien i första hand – via ett kryss? – ska hålla konkurrenterna bakom på fortsatt avstånd. Men man kan också leka med tanken att Slovakien vinner matchen – då sitter de plötsligt i förarsätet för direktplatsen.

Efter en mardrömsstart på kvalspelet, med förluster mot Slovenien och England, har Slovakien vaknat till liv från de döda; radat upp fem vinster efter varandra. Visar på styrka och moral att komma tillbaka på det sättet. Nu senast plockades tre blytunga poäng när nämnda Slovenien plockades ner med uddamålet.

England var tippat att jogga hem den här kvalgruppen och vi kan anta att de kommer landa på förstaplatsen. Förlustnollan må vara intakt, men fullt så briljanta ha ”De tre lejonen” inte varit.

Veckans match borta mot Malta inleddes trevande och inte fören cirka tio minuter in i andra halvlek spräckte Harry Kane nollan. Från den 85:e minuten kom sedan tre baljor och 4-0-vinsten var därför inte så stabil som siffrorna vill antyda.

En halvkall gruppfinal

En spännande match väntar oss, men inte en så pass underhållande som annars skulle kunna tänkas – det är ju ändå ettan mot tvåan i tabellen. Renodlad gruppfinal.

Defensivt kan man antyda på mycket för Englands del, då de endast släppt in två mål på sju matcher och hållit nollan i sex av dessa. Matcherna förs ofta med ett stort bollinnehav, hyfsat riskminimerande, men det som visats upp i offensiven är mindre imponerande.

Veckans match mot Malta var långtifrån någon höjdare och det var inte fören i slutminuterna som England kunde sätta in dolkstöten.

Slovakien är en tuff värdemätare för England. Spelarmaterialet att hålla det tajt under 90 minuter finns, liksom i det omvända mötet där England inte fören i den femte (!) stopptidsminuten kunde sopa in matchens enda mål.

Även Slovakien ställdes inför vissa bekymmer i veckan. Offensivt var de ytterst uddlösa mot Slovenien och kunde tack vare ett självmål från motståndarna i slutminuterna kamma hem de tre pinnarna.

Undertecknad tror att båda parter kommer visa respekt för varandra och att det således blir en tajt historia.

Under 2,5 mål spelas till 1,89 x insatsen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 4/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 20%
2: 11%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 53%