27 juni 2017 England Tyskland

Speltips inför England – Tyskland, U21-EM, 27/6: Semifinal nummer ett

Den första finalbiljetten i U21-EM ska delas ut. Matchstart mellan de medverkande semifinalisterna, England och Tyskland, är 18:00. Vi har bollat fram och tillbaka, vilket landat i en spel värt 2,45 x polletterna.

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Trots ett hackande maskineri, ett spel som inte nått i närheten av sin fulla potential, lyckades England plocka hem deras grupp via en förstaplats efter två vinster och ett kryss – mot Polen, Slovakien och Sverige.

Om vi tittar på de rena prestationerna var det i princip bara i den avslutande matchen mot värdnationen och besvikelsen Polen som man kommer undan med. 3-0 på pappret ser ännu finare ut.

Tyskland var en av de absolut främsta favoriterna i hela mästerskapet på förhand och är förstås alltjämt det. Det var dock med stort flyt som slutspelsplatsen kunde lösas; först blev det två komfortabla vinster när Tjeckien och Danmark stod för motståndet, innan man föll med uddamålet mot Italien.

De sista 20 minuterna av matchen mot Italien rullades dock mer eller mindre bara av, då länderna båda var vidare vid resultatet; Tyskland som bästa tvåa i mästerskapet. Kritik har riktats mot dem, att det var osportsligt.

Tyskland klassen bättre

Håller det tyska favoritskapet som större än oddssättarna och det är alltså där vi satsar våra polletter. Finns en rad tänkbara alternativ; mål-, handikappspel eller ett enkelt en enkel tvåa på 1X2-marknaden.

Hur som helst. Detta är det första toppmotståndet som England kommer ställas mot och som de uppträtt i de andra matcherna finns det ingen större anledning till att vara speciellt positivt inställd å deras vägnar.

Och om man tittar på materialen, de tilltänkta startspelare som finns, är det uppenbart att Tyskland håller åtminstone en klass högre standard. Många av spelarna hittas förstås och är till och med framstående i Bundesliga – en serie som jag ser som smått underskattad.

Därtill tyder det mesta på att balansspelaren Nathaniel Chalobah, till vardags i Chelsea, kommer missa matchen för England efter att ha klivit ut skadad i den första halvleken mot Polen – och det vore ett stort, tufft avbräck.

Gillar Tysklands chanser starkt och spelar därför den raka tvåan till 2,45x, ett odds som hittas hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tyskland vinner, rak tvåa
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, tisdag 27/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 31%
X: 29%
2: 41%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%