13 oktober 2017 Espanyol Levante

Speltips inför Espanyol – Barcelona 29/4: Orättvist stor derbyfavorit

Spelbolagen och dess oddssättares åsikter är vitt skilda inför kvällsderbyt mellan Espanyol och Barcelona, vilken utspelas på RCDE Stadium. Vilken sida har rätt?

På toppen av kullen! Barcelona är tillbaka där de, enligt egen utsago, ska vara. Men – det finns ett stort men! – Real Madrid har alltjämt den där platsen i förarsätet, eftersom de står med en match mindre spelad och båda parter är på 78 inspelade pinnar.

Sluta hur som helst, det kan det ändå fortfarande. Fyra matcher kvar för Barcelona, fem för Real Madrid.

Det som väckte liv i den här toppstriden var Barcelonas bortavinst i förra veckans El Clásico. Leo Messi smällde in 3-2-baljan i slutminuterna och visade vilken fantastisk vinnare han är. En spelare som alltid kliver fram när det behövs som mest.

Efter El Clásico-vinsten, krossades Osasuna med 7-1 av bara farten. Formen – toppad! Nu är man att räkna med i slutspurten av Primera División. Vem kunde tro det för bara ett par, tre veckor sedan?

Precis som väntat huserar Espanyol i mittenskiktet av tabellen – de är alldeles för bra för att hamna i botten, men saknar udd för Europaplatserna – och står just nu på niondeplatsen i serien. Starkt om de kan stå kvar på den övre halvan…

Vad som imponerar med Espanyol är att de håller en sådan kontinuitet i prestationerna. Få stora bottennapp.

På Espanyols skadelista hittar vi Duarte medan Martín och Vázquez eventuellt missar. Barcelona har Vidal och Rafinha out. Mathieu återstår att se om han kan medverka.

Espanyol brukar vara derbystarka

Derby! Och sportsligt har matchen en oerhörd betydelse – för Barcelona.

Ett förmodat adrenalinstinnat Espanyol har stor möjlighet att sätta käppar i hjulen för deras ärkerivaler, som i sin tur inte känner lika stor rivalitet tillbaka, menar undertecknad. Skulle titelchansen försvinna här, vore det löjligt typiskt.

Espanyol brukar leverera fantastisk fotboll mot Barcelona, när de spelar på hemmaplan. Matcherna blir alltid tajta och Barcelona har inte vunnit en enda av de sju senaste identiska mötena med större siffror än två mål och inte heller smällt dit fler än två baljor på sin höjd.

Och Espanyol har, som nämnt, haft en bra säsong; håller jämn och stabil nivå; inte förlorat med fler än två måls marginal på de senaste 18 matcherna och vid bara ett tillfälle på de 37 matcherna under hela spelåret, med diverse cuper inräknade – och när det hände, var det i bortamatchen mot just Barcelona. Helt andra förutsättningar nu på RCDE Stadium.

Har svårt att se Barcelona köra över Espanyol här…

Espanyol +2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt två mål – spelas till 2,04x hos Bet365, som också streamar matchen helt utan kostnad för deras kunder.

  Rygga spelet och se matchen hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Espanyol +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 29/4
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 6%
X: 13%
2: 82%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 52%