Speltips inför Espanyol – Girona 11/12: De synas med glädje

Spelbloggare Publicerat: 11 December 2017

Att mer än dubbla insatsen, är planen. Men hur? Det får ni reda på här. Speltips, odds och all statistik inför mötet mellan Espanyol och Girona bjuder Spelbloggare på.

Spelåret 2017/18 har ännu lämnat mycket att önska för Espanyol, som slutade åtta under fjolåret. Nu är de på plats 16, med viss press underifrån, från de på det helröda tabellområdet, och annat än att det ska peka rakt uppåt i tabellen är otänkbart. Eller?

Det finns i alla fall inte minsta tvekan om att Espanyol har större kapacitet än såhär. Genomgående temat har varit ett bristfälligt bortaspel, där de ännu inte antecknats för en enda bortavinst. Senast åkte de på en klar 1-3-förlust när Eibar besöktes på Ipurua Municipal.

Primära, det enda, som fokuseras på i Girona är överlevnad. Från andradivisionen har de hittills hållit mer än en acceptabel nivå och hittas faktiskt ovanför kvällens motståndare i tabellen; fjortondeplatsen. Om bara avståndet till bottentrion kan hållas intakt, ska man vara tillfreds med situationen.

Rapporter inför matchen visar att Girona kommer till spel utan Pedro Alcalá, Bernardo Espinosa, Olarenwaju Kayode och Marc Muniesa missar matchen för Girona. Borta för Espanyol är Sergio García samtidigt som Javi López står som tveksam.

Vunnit fyra av de sex senaste hemmamatcherna

Har Girona tappat deras framfart helt? Tendenserna finns där och känslan är att de håller på att acklimatisera sig på den nivå de det facto ska vara på – sämre än vad som visats hittills.

Och det blev ett brutalt tapp för laget senast, när de, på hemmaplan, ledde med 2-0 fram till de avslutande 20 minuterna mot Alavés – för att sedan tappa till 2-3. Föll ihop som ett korthus. Lite sämre har det också sett ut i allmänhet på sistone; fyra vinstfria matcher.

Hur som helst blir det svårt att direkt hämta andan efter det där brutala tappet. Tar på krafterna – inte minst psykiskt.

Annat är det med Espanyol – i min bok ska de bara uppåt. Truppen innehåller en hel del klass, men bortaspelet har satt käppar i hjulen för dem. Hemma har leveransen varit bättre; fyra av de sex senaste vunna, 4-1-1. Enda förlusten i den raden kom dessutom mot tabelltvåan Valencia.

Gillar Espanyols chanser här, med deras hemmastyrka och större kvalitéer – mot ett Girona som ser ut att vara på gång ner i en dipp…

Ettan synas med glädje till 2,05 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Espanyol vinner, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 11/12
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: