Speltips inför Espanyol – Levante 13/10: 1X2-tecknet synas

Spelbloggare Publicerat: 12 October 2017

Med formkurvor som pekar åt olika håll är det som Espanyol och Levante kommer tillbaka från uppehållet. Vad kan vi vänta oss av matchen? Vi tar ställning på 1X2-marknaden!

Primera División är tillbaka efter uppehållet och innan en fullspäckad helg väntar match på RCDE Stadium, där Espanyol axlar favoritskapet mot ett Levante som hittas strax ovanför dem i tabellen. Nummer tio mot fjorton, med en pinne som skiljer dem åt.

Att Espanyol har mer att krama ur är tveklöst, men de har haft ett tufft spelschema och formkurvan pekar spikrakt uppåt. Det må ha blivit en 0-2-förlust mot suveräna Real Madrid före uppehållet, men innan dess – två vinster, över Celta Vigo och Deportivo La Coruna, samt kryss oavgjort när Villarreal besöktes. Resan påbörjas uppåt i tabellen?

Levante är tillbaka i det spanska finrummet och i klassisk nykomlingsanda inleddes spelåret på ett mycket lovande sätt, där pinnarna trillade på ett mer än önskvärt sätt – men de har tagits ner på jorden. Två torskar på följden, mot Real Betis och Levante, med en målskillnad på 0-6 i dessa matcher.

Truppapprena är inte officiella ännu, i skrivandets stund, men beskeden som lämnats är att Espanyol har Víctor Sánchez, Javi López och Marc Navarro osäkra. Gästerna har Roger Martí, Iván López, Jason och Samu García out.

Levante har tappat stilen

Siffrorna kanske inte ser jättesexiga ut på förhand, men vi ser fortfarande visst spelvärde i Espanyol här. Ger dem en mycket fin chans att kamma hem de tre pinnarna på RCDE Stadium, vilket vårt val av spel landar i.

Långsamt har Espanyol steppat upp under spelåret och åtta pinnar på sju matcher må se snålt ut, men spelschemat har varit extremt otacksamt; bortamatcher mot Sevilla, Barcelona, Villarreal och Real Madrid. Ja, ni hör själva…

Innan uppehållet blev det en knapp 0-2-förlust borta mot Real Madrid – en fullt acceptabel prestation. När nivån sänkts har Espanyol visat vilken klass de faktiskt håller – övre tabellhalvan? – där hemmavinsterna över Celta Vigo och Deportivo La Coruna, samt bortakrysset mot Villarreal stuckit ut.

Som nämnt; Levante har fallit ner på jorden och kommer från två undermåliga prestationer. Tror de kammar noll på nytt.

Hemmaplan, klass och form. Den raka ettan synas till 1,87 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Espanyol vinner, rak etta
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 21:00, fredag 13/10
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: