Speltips Barcelona Espanyol 8 juli 2020

Speltips inför Espanyol – Real Betis 31/3: En favorit att lita på

Landslagsuppehållet är över och de europeiska toppdivisionerna återstartar. Först ut i spanska Primera Divisón är Espanyol och Real Betis, i en match där ett 1X2-tecken handplockas ut.

Mitten mot… mitten.

Drömmen om Europa lever dock alltjämt för Espanyol. Om Barcelona förmår att vinna Copa del Rey, där de är i final mot Deportivo Alavés, kommer sjundeplatsen leda ut i Europa League – och till den och Athletic Bilbao har Espanyol bara fyra pinnar, från deras niondeplats. Väldigt tajt skikt av tabellen.

När Real Betis värjde undan Osasuna innan uppehållet, i samma veva säkrade de väl kontraktet? Det skulle ett extremt tapp till för att de skulle bli en del av bottentrion som situationen ser ut. Flera konkurrenter är däremellan och ner till tredjejumbon Sporting Gijón, har man tio poäng – och frågan är om de ens skrapar ihop det på de återstående matcherna.

Marc Roca är avstängd för Espanyols räkning medan Leo Baptistao och Marc Navarro är osäkra, liksom bortalagets Aissa Mendi.

Fördel Espanyol

1X2-tecknet som lockar till spel är – ettan.

Real Betis är erkänt starka hemma, liksom tunna borta. Endast en av de tio senaste matcherna på resande fot har slutat i vinst, och hela åtta av dessa förlorats. Statistik som talar starkt emot dem i den här bataljen.

Om vi bortser med 2-0-vinsten över Osasuna före uppehållet, var det lite sisådär med formen också. Det ska dock tas med en nypa salt då de inte spelat på nära på två veckor. Man har också haft uppenbara problem när nivån på motståndet höjts lite.

Här ska Espanyol, utan tvekan, betraktas som den bättre parten – något som tabellen också understryker. De har dessutom kunnat leverera såväl bra fotboll som resultat inför hemmapubliken på RCDE Stadium; vunnit 6/8 senaste.

Sedan ska motivationsfaktorn också bakas in i det hela. Espanyol spelar för en Europaplats medan Real Betis i praktiken säkrat kontraktet i Primera División, men inte mer än så. Kanske infinner sig lite mättnad i truppen, fastän tio matcher återstår?

Så – klass, hemmaplan och motivation talar för Espanyol denna afton. Tillräckligt för att hitta värde i ettan? Absolut!

Den raka ettan spelas till 2,20 x fläsket hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Espanyol vinner, rak etta
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 31/3
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 30%
2: 27%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 61%