6 juni 2018 Belgien Egypten Speltips

Speltips inför Estland – Belgien 9/6: Total klasskillnad

Revanschlustan måste vara stor för Estland när de tar emot Belgien på A. Le Coq Arena i Tallinn, men visst ska det ändå vara brutal klasskillnad?

Grupp H i kvalet mot VM 2018 tar vi en närmare titt på – och det är botten mot toppen.

Tillsammans med Cypern och Gibraltar har Estland VM-spel helt utom räckhåll. Det har blivit fyra pinnar på de inledande fem matcherna; efter att blåbäret, nämnda Gibraltar plockats ner med 4-0 och man spelat oavgjort mot Cypern.

Kampen om mästerskapsbiljetten, förstaplatsen, och den som eventuellt leder till playoff, andraplatsen, står mellan just Belgien, Grekland och Bosnien. Det blev en liten, liten plump senast – 1-1 mot Grekland – för Belgien, men de fyra matcherna innan dess vanns komfortabelt och den samlade målskillnaden står i 22-2.

Förutom att Belgien är storfavoriter till att lösa den här förstaplatsen i kvalgruppen – annat skulle vara extremt förvånande, närmast en omöjlighet – är de också en av de hetaste titelkandidaterna till det kommande mästerskapet i Ryssland. Finns fantastiska namn i truppen. En offensiv i absolut toppklass.

Siffrorna skjuter i höjden

Total klasskillnad. Det ska det bara vara här. Hemmaplan för Estland till trots.

Estland är ett litet blåbär i Europa, som man kallar det, om än inte ett av de absolut minsta sådana. Ett sådant lag som inte ska ha någonting att sätta emot på den här nivån.

För övrigt inledde Estland kvalet med svenske Magnus Pehrsson, numera Malmö FF, som tränare och hans sista tävlingsmatch för landet slutade i en 0-5-förlust mot Bosnien, faktiskt i kvalpremiären.

Under resten av kvalet har Martin Reim varit mannen vid rodret rodret och det har knappast blivit mycket bättre. Exempelvis förlorades den omvända matchen med denna i en brutalt förnedrande 1-8-förlust och man har även fallit med 0-2 hemma mot Grekland.

Estland väntas ställa upp en försvarsmur, men med den individuella skicklighet – inte minst i offensiven – som finns i Belgien, talar det mesta för att siffrorna kommer skjuta i höjden likväl.

Ytterligare en faktor som talar för en kross är att Belgien inte brukar dra ner på tempot när de tar ledningen, utan fortsätter skölja framåt i anfallsvåg efter anfallsvåg. Det är bara att titta på kvalvinsterna; Cypern (b) 3-0, Bosnien (h) 4-0, Gibraltar (b) 6-0 och Estland (h) 8-1.

Om jag skulle gissa på ett resultat här – 0-4?

Belgien -2,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de bara vinner med två baljors marginal – synas till 1,89x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Belgien -2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 9/6
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 4%
X: 12%
2: 85%
Över 2,5 mål: 69%
Under 2,5 mål: 36%