31 januari 2018 Everton Leicester Speltips

Speltips inför Everton – Apollon 28/9: Kniven mot strupen

Det är kniven mot strupen för Everton i Europa League-gruppspelets andra match, där de tar emot cypriotiska Apollon på Goodison Park. Speltips, odds och allt inför matchen hittar ni här.

Flera menade att Everton var ”vinnare” på transfermarknaden under sommaren, men hittills har de i alla fall inte fått utlopp för detta. Premier League-skörden på sex matcher är blott sju poäng och laget har inte förmått att stå upp i de, på pappret, lite svårare matcherna.

Även Europa League-premiären var ett brutalt fiasko. Förlustsiffrorna borta mot Atalanta skrevs 0-3 och därför måste det mer eller mindre bli en trea här – annars blir slutspelet svårt att nå. Konkurrensen må vara hård i inte minst sällskapet av just Atalanta och även Lyon, men att missa slutspelet vore ett fiasko.

En av orsakerna till de uteblivna resultaten kan vara den välfyllda skadelistan. Bolasie, Barkley och Jagielka är tre av de som fortsatt är out.

Apollon skickade in 1-1 i deras premiär hemma mot Lyon i de absoluta slutsekunderna och det utfallet av matchen, krysset, kan man inte vara annat än tillfredsställda med – sett till matchbilden och det faktum att det var så nära att bli en nolla.

Senast Apollon vann den cypriotiska förstadivisionen var så sent som 2005/06 och sedan dess har de inte ens lyckats komma topp två vid ett enda tillfälle. Förra året – en tredjeplats. I den nystartade säsongen har de bjudit på en vinst och två oavgjorda.

Som rapporterna tyder verkar Apollon ha hela truppen intakt.

Everton tar revansch

Situationen har lättats upp lite smått för Everton, som vann med 2-1 över AFC Bournemouth förra veckan och innan dess kom från en 3-0-kross av Sunderland i Ligacupen. Höjer självförtroendet något och Wayne Rooney-gate har tonats ner, vilket är en fördel; att fokus hamnar på det sportsliga.

Rotation kommer vi få se från Everton, men om vi tittar på den startelva som presenterades mot Atalanta, är det en sådan som ska plocka ner Apollon utan större problem, inte minst på hemmaplan.

Gästerna hade en hel del flyt i kvalet hit och förlorade exempelvis bortamatchen mot skotska Aberdeen i den tredje kvalrundan. De ska inte ha mycket att sätta emot på den här nivån och nu är känslan att de får bekänna färg.

Med kniven mot strupen – kan Everton leverera? Det tror vi.

Everton -1,5 mål (asian handicap) spelas till 1,84x hos Bethard. Då sitter spelet om laget vinner med minst två baljor.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Everton -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 28/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 76%
X: 17%
2: 8%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%