13 januari 2018 Stryptipset Speltips

Speltips inför Everton – Atalanta 23/11: Öppna dörrar

Mål är en vara vi väntar att få se en del av när Everton och Atalanta ryker ihop i torsdagens Europa League. Motivationsfaktorn, tillsammans med en del annat, kan öppna upp för detta…

Den hektiska jakten på en ny tränare fortsätter för Everton, som inte ens under uppehållet förmådde att få ett nytt namn på plats. Det innebär att ansvaret fortfarande är David Unsworths. Inte optimalt, såklart.

Men ett litet ljus i tunneln har tänts. Före uppehållet vände Everton 0-2 till en 3-2-vinst över Watford och nu direkt efter det spelade man oavgjort, 2-2, mot Crystal Palace. Klart bättrat, inte minst de offensiva prestationerna.

Skadeproblematiken är intakt för ”The Toffees”. Sex spelare är helt out, däribland Ross Barkley och Yannick Bolasie. Nu väntar Morgan Schneiderlin få stå åt sidan också.

Europa League är Everton emellertid ute ur. Blott en pinne på fyra matcher och slutspelet är utom räckhåll. Annat gäller för Atalanta, som står med 2-2-0, och med det en delad förstaplats med Lyon, som man möter i den avslutande matchen. 1-1 slutade det när de möttes i Frankrike. Liten fördel där – om man vinner här.

Men just vinster, de har det inte blivit så många av på sistone. Fyra matcher sedan mer bestämt. Förra veckan åkte man på en 0-2-förlust mot ett suveränt Inter och nu är man bara på en blek tolfteplats i Serie A.

Gästernas enda avbräck är på skadade Leonardo Spinazzola.

Målpartaj att vänta

Eftersom det väntas roteras en hel del i Everton, är det säkert flera som lockas av spelen på Atalanta – men se upp! De har inte vunnit en enda bortamatch på hela säsongen, åtta till antalet. Och nu är formen inte den bästa heller…

Istället – målpartaj?

Everton kommer rotera en hel del, kan vi slå fast. Men en del bekanta och starka namn väntas ta plats på planen, däribland Wayne Rooney, som inte fick spela senast mot Crystal Palace.

Hur som helst; situationen bäddar för att Everton kan trycka på framåt lite mer än vanligt, eftersom de står utan någonting att förlora. Helt optimalt är det kanske inte med tanke på hur försvarsspelet sett ut, men nu har man åtminstone fått fart på offensiven. Tre raka matcher över 2,5 mål.

Atalanta ska samtidigt jaga trean och då kan matchen öppnas upp totalt, är tanken.

Köper över 2,5 mål till finfina 2,06 gånger pengarna. Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kronor riskfritt spel!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 23/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 29%
X: 29%
2: 44%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 52%