31 mars 2018 Stryktipset Speltips

Speltips inför Everton – Chelsea 23/12: Ingen sprakande fest

Dagen före doppardagen inleds med ett hett möte på Goodison Park. Matchen mellan Everton och Chelsea lär dock inte bli någon sprakande tillställning vad gäller målproduktion.

Den tidiga matchen från Premier League spelas på Goodison Park, där hemmalaget Everton får besök av ett Chelsea som blivit solklara favoriter enligt spelbolagen.

Som bekant hade Everton det tufft under säsongsinledningen, men sedan Sam Allardyce tog över spakarna är det ett helt nytt lag som har sett dagens ljus. Nu är laget obesegrade sedan i slutet av november och har på sina fem senaste ligamatcher – trots motstånd som Liverpool och West Ham – hela 13 inspelade poäng. Det är en ordentligt uppryckning. Primärt är det defensiven som är mer organiserad, men offensivt har Wayne Rooney och andra glimtat till betydligt mer också. Vår känsla är dock att det finns mycket kvar att jobba med vad gäller anfallsspel.

Chelsea har också ganska god form, men som vi har sagt förr är vi inte helt övertygade om den här upplagan av Chelsea. Det sprakar helt enkelt inte. På bortaplan, eller i matcher generellt, har laget inte förmågan att köra över sitt motstånd längre. Delvis beror det på att det offensivt inte finns samma nycklar för att låsa upp motståndarförsvaren längre.

Ingen målfest här direkt

Everton har fortfarande en väldigt lång skadelista. Ramiro Funes Mori, Seamus Coleman och Maarten Stekelenburg har varit borta under hela hösten. Leighton Baines är inte heller redo att spela än. Ross Barkley missar den här matchen, samtidigt som Yannick Bolasie och James McCarthy troligen inte är aktuella för Sam Allardyce. Krångligt? En aning. Everton känns hur som helst försvagade, inte minst offensivt.

Hos gästerna är David Luiz den enda spelare som missar matchen på grund av skada. Charly Musonda är lite osäker på grund av en ljumskskada, men besked om honom kommer senare. Alvaro Morata är avstängd på grund av sitt tredje gula kort, varpå Chelsea är lite svagare offensivt än vanligt.

Inget av lagen sprakar offensivt, medan båda är starka defensivt sett. Med offensiva avbräck i båda läger har vi inga större förväntningar på målskyttet.

Under 2,5 mål synas till 1,82 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:30, lördag 23/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 16%
X: 25%
2: 60%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 55%