Speltips inför Falkenberg – Gefle 2/9: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 1 September 2017

Det är toppen mot botten i Superettan – Falkenberg och Gefle drabbar samman på Falcon Alkoholfri Arena – men det är alltjämt två formstarka parter. Vad bäddar detta för? Spelbloggare.se tar inställning!

Som Falkenberg exploderat! Från att ha varit fast i det hopplösa mittenskiktet av tabellen, har de nu studsat upp på den tredjeplats som betyder kval mot Allsvenskan efter månader av starka resultat. Konkurrensen underifrån är dock stenhård och varenda tappad pinne kan komma att bli förödande framöver.

Även Gefle visar på en uppåtpekande formkurva. På de sex senaste matcherna – tre vinster, två kryss och endast en förlust. Situationen är därmed inte i närheten av lika nattsvart kontra hur den var för cirka månaden sedan, men de parkerar fortfarande på jumboplatsen i tabellen. Upp till kvalplats har man ynka pinnen och till säker mark, fem. Dipparna i matcherna är inte alls lika djupa. Kan standarden vidare hållas?

Tre avstängningar i Gefle

Det här blir en tuff uppgift för ett pånyttfött Gefle. Undertecknad menar till och med; snudd på övermäktig. Tror inte att de lyckas hämta någonting av värde från Falkon Alkoholfri Arena, utan att en reaktion på den senaste tiden väntar.

Om Gefles lyft är uppseendeväckande – vad är då Falkenbergs? De levererar inte bara fina resultat, utan även underhållande och effektiv fotboll. Pricken över i:et – årets prestation, alla kategorier – var den senaste bortamatchen mot serieledande Brommapojkarna, vilken de vann med makalösa 5-1.

Falkenberg har sex vinster och tre oavgjorda på de senaste seriematcherna och på hemmaplan har 16 av 18 möjliga poäng spelats in. Dessutom ofta som siffrorna skjutit i höjden.

Till de rådande oddsen hade jag lämnat förtroendet i Falkenbergs händer även om Gefle hade haft hela truppen intakt – och nu saknar de trion Deniz Hümmet, Anton Lans och Jesper Florén, alla avstängda. Brutala avbräck!

Spelet blir Falkenberg -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet – till 1,92 gånger fläsket hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Falkenberg -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 2/9
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: