10 augusti 2017 Helsingborg Åtvidaberg

Speltips inför Falkenberg – Helsingborg 4/6: Målpolletter kastas in

Två av Superettans mest formstarka lag möter varandra under söndagseftermiddagen – Falkenberg mot Helsingborg. Betyder det att en målfest väntar oss?

Förra året spelade de i Allsvenskan – nu kämpar både Falkenberg och Helsingborg om att komma tillbaka i finrummet. Förutsättningarna är dock väldigt annorlunda när en tredjedel av serien är spelad.

Falkenberg kämpar fortfarande med sviterna från den usla seriestarten med inte en enda seger på de inledande fem matcherna. Nu har vindarna vänt – 4/5 senaste vunna – och resan uppåt i tabellen påbörjats. Till trean Dalkurd, på kvalplats, har man fem pinnar. Möjligt att hämta in? Absolut, så bra fotboll som presterats på sistone.

Det hackade också lite för Juventus i serieupptakten, men inte alls i samma utsträckning och inte en enda match har förlorats. Andraplatsen parkeras på, bakom dominanta Brommapojkarna, och utsikterna ser positiva ut inför framtiden.

Målrikt att vänta

Offensivt levererar såväl Falkenberg som Helsingborg fantastiskt bra. Detta borde bädda för en öppen och sin tur målrik fajt. Eller hur?

Det märks verkligen i hur FFF spelar; att laget pumpats upp med självförtroende efter den tuffa seriestarten. Det bjuds på offensiv och frejdig fotboll och förra veckan plockades Varberg ner med 5-3 – på bortaplan.

Här tror jag att Falkenberg kommer vilja bidra till det tempo som Helsingborg sannolikt vill komma upp i.

Helsingborg spelar också offensiv, frejdig och effektiv anfallsfotboll – inte sällan på bekostnad av defensiven, men poängtappen är ändå få. Dessutom är poängfördelningen utbredd på flera spelare, vilket minskar deras sårbarhet vid sämre matcher från enskilda individer.

För Falkenberg har 5/6 senaste matcherna innehållit minst tre baljor och för Helsingborg har sex raka dito.

Formstarkt mot formstarkt, två offensiver som levererar och med all säkerhet inget lag som nöjer sig med en poäng. Slutsatsen – målrikt.

Vi får riktigt bra betalt på de olika överspelen och vi testar det på den klassiska 2,5-målslinan till hela 1,80 gånger pengarna hos Bet365. Undertecknad hittar värde minst tio punkter neråt.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 4/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 29%
X: 29%
2: 45%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 49%