Speltips inför Feyenoord – Shakhtar Donetsk 17/10: En match präglad av det taktiska

Spelbloggare Publicerat: 16 October 2017

Feyenoord har varit snett ute i deras inledande CL-matcher och hoppas kunna studsa tillbaka, för att skaka liv i saker och ting. Motståndet står Shakhtar Donetsk för, i en match där den tänkbara matchbilden talar för ett målspel.

Det är lite av sista chansen för Feyenoord, denna match. CL-slutspelet kommer det, efter två förluster och med motståndare på en annan nivå, sannolikt inte bli på tal om, men tredjeplatsen kan öppnas upp om de förmår att vinna här på De Kuip.

Shakhtar Donetsk stod för en mäktig insats i turneringens premiär och vann överraskande över Napoli, 2-1. De ställde även till med vissa bekymmer för Manchester City, men föll till slut, helt rättvisande, med 0-2 på Etihad Stadium. Resultaten innebär att det ser hoppfullt ut om Europa League-slutspel.

I Ukraina är Shakhtar Donetsk de senaste årens mest framgångsrika klubb – och för närvarande är de till och med helt dominanta. De har mer eller mindre avgjort årets seriespel redan och vann det förra utan en enda förlust. Sex av de åtta senaste upplagorna är vunna och sämre än tvåa har de inte blivit sedan spelåret 1996/97. Blir att utmanas mer här, i Europas finrum.

Feyenoord var en stor uppstickare ifjol – vann holländska Eredivisie före Ajax. Nu är de placerade på en fullt godkänd tredjeplats.

Inför matchen står det klart att Eric Botteghin, Renato Tapia och Jan-Arie van der Heijden inte kommer kunna medverka för Feyenoord. Gästerna har Darijo Sma out.

Lite krampaktigt

Det är klart att matchen skulle kunna öppnas upp om det skulle stå oavgjort närmare slutet av matchen, i och med att Feyenoord är i behov av att vinna – men annars förutspår vi en match som kommer präglas av det taktiska.

Mer bestämt; ett Feyenoord som kan vilja föra matchen, men har stor respekt för motståndarna och ett Shakhtar Donetsk som har råd att ta det säkra före det osäkra. Lite krampaktigt, således?

Spelbolagen, tillsammans med marknaden, verkar däremot förutse en målrik match och det får oss att identifiera värde i underspelen.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om det blir tre mål i matchen – plockas till 1,94x hos ComeOn.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få upp till 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 17/10
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: